Како да се поново заљубите једно у друго :: Semberija INFO ::

 

Како да се поново заљубите једно у друго


Није немогуће, само треба мало да се потрудите... Ситнице су у питању.
Ако сте у дужој вези, знате да се може десити да страст с почетка везе временом избледи. Почнемо особу коју волимо да узимамо здраво за готово, дан за даном нам пролази у послу, бризи о деци, кући и свакодневним стварима и понекад и не приметимо да се љубав у свему томе некако "повукла" у други план.

Али, то не значи да морате да се помирите са таквом ситуацијом. Потребно је само мало труда да бисте се поново осећали као пре, само мало труда да се присетите зашто сте одлучили да делите живот… зашто сте се заљубили једно у друго. Ево шта можете да покушате, портал Хеалтх доноси савете стручњака за везе и породичну терапију:
Додирујте се, у пролазу. Загрлите партнера, спустите му руку на раме… Додир подстиче лучење неуротрансмитера који су "окидач" за нежност, а загрљај од само двадесетак секунди биће довољан да вас преплави окситоцин, хормон љубави који појачава осећај блискости.

Спавајте ближе једно другом. Загрлите се, или се држите за руку, док тонете у сан. Парови који спавају у положајима у којима им се тела додирују задовољнији су и срећнији од оних у којима свако има "своју страну кревета".

Ограничите употребу телефона и гледање телевизије. Шта ће вам лаптоп или телевизор у спаваћој соби? Зашто морате да скролујете по друштвеним мрежама док вечерате? Оставите телефон, угасите телевизор, то ће вам помоћи да обратите више пажње једно на друго и да осетите снажнију повезаност.

Узмите одмор. Чак и ако не можете нигде да отпутујете, неколико дана које ћете провести заједно код куће може оснажити вашу везу.

Не заборављајте да кажете "хвала" кад особа коју волите учини нешто лепо за вас.Исказивање захвалности је једна од важних ствари у вези, немојте се понашати као да се подразумева да ће вам неко скувати кафу или испеглати кошуље. Не подразумева се, ништа у животу па ни такве "ситнице".

Љубите се. Студије су показале да је љубљење чак важније за здрав однос и срећну везу од честог секса.
Дајте комплименте једно другом. То ће вам помоћи да једно друго видите у позитивнијем светлу.
Изненадите особу коју волите повремено. Ситницама, као што су омиљено јело за вечеру које ћете "кришом" припремити, рецимо. Или сачекајте особу коју волите после посла, и прошетајте се заједно до куће… Присетите се малих ствари које су вас обоје радовале кад сте тек почели да се виђате, и почните да их радите поново.
Уз мало труда, заљубићете се, и други пут једно у друго.