ДА ЛИ ЋЕ НОВИ ИПХОНЕ СТИЋИ НА ВРИЈЕМЕ? :: Semberija INFO ::

 

ДА ЛИ ЋЕ НОВИ ИПХОНЕ СТИЋИ НА ВРИЈЕМЕ?


Foto: Ilustracija
Почетком јесени прошле године Аппле је представио иПхоне 13 серију. Она је стигла по плану и традицији, што није био случај са иПхоне 12 серијом, која је каснила. Предстојећа иПхоне 14 серија вјероватно неће каснити, односно неће каснити њено представљање, али да ли ће каснити испоруке?

иПхоне 14 серија имаће четири члана - иПхоне 14, иПхоне 14 Про, иПхоне 14 Про Маx и потпуно нови иПхоне 14 Маx. Када кажемо потпуно нови, мислимо на то да овај телефон нема претходника. Претходне двије године Аппле је представио иПхоне 12 мини и иПхоне 13 мини, али очигледно је да је продаја ових телефона далеко испод очекивања.

Сугерише се да ће иПхоне 14 Маx бити доступан у димензијама иПхонеа 14 Про, али са спецификацијама обичног иПхонеа 14. Лоше вијести сада стижу из Кине када је у питању овај телефон. Према извјештају Никкеи Асиа, производња иПхоне 14 Маx модела је каснила због локдауна у Шангају, гдје се производи овај телефон.
Аппле је наводно затражио од произвођача да убрзају процес производње нових иПхонеа, како би надокнадили изгубљено вријеме због закључавања. И док су власти почеле да попуштају мјере, поремећај ланца снабдијевања и даље траје.

Према извјештају, сва четири модела иПхоне 14 серије тренутно су у фази инжењерске верификације (ЕВТ). У овој фази, добављачи довршавају све дијелове и процесе, пре него што започну масовну производњу нових иПхонеа и такође рачунају трошкове производње.

Међутим, због локдауна у Шангају, један модел иПхоне 14 серије наводно касни око три недјеље. Џеф Пу тврди да се ради о иПхонеу 14 Маx, који ће свакако бити најзанимљивији на представљању, с обзиром на то да се ради о новом моделу.

Надамо се да ће добављачи ипак успјети да надокнаде изгубљено вријеме, како би купци могли да наруче свој иПхоне 14 Маx недуго након представљања, без дугог чекања.

(Б92)