МЈЕШТАНИ ИЗБУШИЛИ ГУМЕ НА ВОЗИЛУ КОЈЕ ЈЕ ДОШЛО ЗАПРАШИВАТИ КОМАРЦЕ :: Semberija INFO ::

 

МЈЕШТАНИ ИЗБУШИЛИ ГУМЕ НА ВОЗИЛУ КОЈЕ ЈЕ ДОШЛО ЗАПРАШИВАТИ КОМАРЦЕ


Foto: Ilustracija
Несвакидашњи инцидент догодио се на отоку Исту у ноћи с 28. на 29. јула, када су дјелатници Дезинсекције стигли како би обавили адултицидну дезинсекцију, односно запрашивање комараца УЛВ методом, према раније утврђеном распореду.

Неколико мјештана, који сматрају како је запрашивање штетно за људско здравље, пробушило је гуме и ишарало аутомобил који је требао запрашивати комарце, пише локални портал 057инфо.

"Иста група мјештана, понукана теоријама завјера, спријечила је запрашивање и прошле године када су запрашиваче гађали камењем. Нису се подузеле никакве мјере како би се инцидент ове године спријечио. Штавише, полиција је била привезана на Исту и ништа није подузела", тврде очевици догађаја.

Инцидент су нам потврдили и у ријечкој Дезинсекцији, која има уговор о запрашивању на подручју Града Задра. Кажу да напада на запослене није било, али је причињена мања штета на аутомобилу.

"Аутомобили су онеспособљени па нисмо могли обавити запрашивање. Жао нам је што је дошло до такве ситуације, морамо рећи да су приговори о штетности за људе потпуно неутемељени. Користе се искључиво препарати за ту намјену, пуно студија потврдило је да немају утјецај на човјека", рекла је 057инфу Анамариа Трбовић из Дезинсекције, преноси портал Индеx.

Из ПУ задарске кажу да су полицајци по сазнању о догађају изашли на терен и обавили увиђај те да предузимају радње око утврђивања починилаца догађаја.

Запрашивање на Исту је било најављено прије двије седмице. 

Ист је малено острво у задарском архипелагу. На њему је стално насељено мање од 200 људи. 

(Независне)