"СА БУБОМ СЕ ИДЕ СВУДА" САШКА ГА НЕ БИ ДАЛА НИ ЗА ШТА НА СВИЈЕТУ :: Semberija INFO ::

 

"СА БУБОМ СЕ ИДЕ СВУДА" САШКА ГА НЕ БИ ДАЛА НИ ЗА ШТА НА СВИЈЕТУ


Foto: Ilustracija
Некада су Фолксвагенове "бубе" биле главно превозно средство и могли смо да их видимо док самоувјерено крстаре по улицама, а сада ове симпатичне аутомобиле срећемо само на сајмовима и изложбама олдтајмера.
За Александру Павловић (27) из Шапца “буба” је више од превозног средства, она је можда и једина дјевојка у Србији и околини која је власник, возач и мајстор за ове Фолксвагенове олдтајмере.

За друге је “Фолксвагенов” комби за власницу је “буба бус”. Има 40 година и зову га “Сашкина дневна соба”.
У њему је све, од шминке до алата. Да би средила једини аутомобил који је жељела Александра у радионици није штедила руке, вријеме, ни труда, пише “РТС”.

– Сређивала сам га годину и по дана са татом и братом. Најтеже, али то су биле и најслађе муке проводити по цијели дан у гаражи, шмирглајући, бити у прашини. Све сам ово сама опремила. Сточић за шминкање, табуре сам нашла на бувљаку, материјал за завјесе сам купила и сама их шила, кревет додатно ту ставила – објашњава Александра изглед свог “буба буса”.

Од скупова олдтајмера до градских улица, кућа путујућа и млада шабачка менаџерка и предузетница су препознатљиве.



– Буба је мој пријатељ и мој други дом. Са “бубом” се иде свуда. И на море, и на забаве, на свадбе, продавницу. Апсолутно свуда. Апсолутно га никад не бих продала, јер је то нешто што волим, уживам, то је оно што сам ја и што владам овим путевима –  додаје Шапчанка.

Ускоро ће завршити и своју, како каже, “бубицу”. Занат је испекла одрастањем у породичној радионици.
Прије купи стари део за ауто него нове ципеле.

– Права мука је било наћи алнасер који је исправан. Карбуратор ми је задавао проблема јер је био запушен, али и то сам прочистила, једино још понекад завитлава ова бубина са које често зна да спадне кабал у току вожње, али и то ћу средити – открива Александра Павловић.

Шлеп служба јој не треба. Преко 130 километара на сат нема гдје ни да вози. Други ауто не жели. Уложено одавно не броји. Умјесто климе – лептир стакла, за Сашку – стил испред комфора.

– Буба дефинитивно нема серво волан, али ја зато имам бицепсе – хвали се Александра.

Српскаинфо(РТС)