Ово су најкварљивији аутомобили :: Semberija INFO ::

 

Ово су најкварљивији аутомобили


Foto: Pixnio
"Цонсумер Репортс" спроводи годишње истраживање поузданости аутомобила на америчком тржишту. И док у подручју оних најбољих нема великих изненађења, па и даље преовладавају јапански произвођачи, с друге стране листе неки ће остати изненађени именима.

Притом рецимо да су коришћени подаци из огромне базе која броји 330.000 аутомобила, а истраживањем је обухваћено 20 подручја која покривају мање кварове, али и озбиљне штете попут проблема с пуњењем батерије или квара на мотору.

Најнепоузданији модели

Како преноси "Индеx", резултати нису повољни за Стеллантис чији модели држе четири мјеста на љествици десет најнепоузданијих. Од нама добро познатих модела ту су Јееп Гранд Цхерокее и Wранглер, а код осталих марки "истакли су се" Ривиан Р1Т, али и два Волксwагена (Таос и Јетта). Модел којег ћемо још поменути је Волво XЦ60.

Притом треба нагласити да су се хибриди показали поузданијима од бензинских ривала док су истовремено електрични аутомобили имали и до 79 одсто више кварова. Плуг-ин хибриди су се показали још кварљивијима са 146 одсто више пријављених проблема.

Најнепоузданије марке

Ако гледамо листу по маркама, међу пет најгорих као највеће изненађење се истиче Мерцедес. Једини лошији је Цхрyслер, а незнатно бољи су Ривиан, Волксwаген и Јееп.

У самом врху су наравно јапанске марке. Листу најпоузданијих предводе Леxус и Тоyота, а затим на трећем мјесту се налази одлични Мини. Даље слиједе Ацура/Хонда, Субару и Мазда, а онда на 8. мјесту стиже Порсцхе те позицију ниже БМW. Топ 10 закључује Киа.

(Независне)