Шта не треба да купујете на распродајама? :: Semberija INFO ::

 

Шта не треба да купујете на распродајама?


Foto: Pixabay
Иако су распродаје идеална прилика да се обнови гардероба, на неке ствари заиста не треба бацати новац.
Повољна цена никако не сме бити једини разлог за куповину. И док распродаје стварно јесу као створене за куповину неких модних класика, неку одећу је ипак боље заобилазити.

Модни стручњаци саветују да се на снижењима не купују следеће ствари:

1. Одјећу која вам је мала

Многи су бар једном на снижењу купили комад одјеће неодговарајуће величине, са идејом да ће је можда једног дана обући.

Ипак, велике су шансе да ће тај премали комад одеће стајати на дну ормана. У сваком случају, ако вам је нешто преуско, боље је прескочити куповину.

2. Нешто што никако није у вашем стилу

Налетели сте на комад који се никако не уклапа у ваш стил, али је на великом снижењу па се родила идеја да би требало да га купите. Ипак немојте.

Иако нас ниске цијене доводе у искушење да купимо нешто повољно, велика је вјероватноћа да ћете завршити са нечим што уопће нећете носити.

3. Више истих или сличних ствари које већ посједујете

Када је у питању одјећа, често се држимо наше сигурне зоне па на снижењима волимо да купујемо комаде сличне онима које већ имамо у орману.

Иако је добро држати се свог стила, ипак вам не треба десет истих или врло сличних кошуља или бијелих мајица у ормару.

Један од циљева при куповини било чега нека буде и тај да нови комад одјеће можете да искомбинујете са одјећом коју већ имате и да тако освјежите гардеробу. 

4. Све што је неудобно

Ако вам нешто није удобно, обући ћете то једном или ниједном.
Куповање неудобне одјеће је бацање новца.

Ако вас нешто гребе, жуља, тешко се закопчава... или вам представља било који други проблем, заобиђите тај комад. Ствари се неће промијенити у будућности, а само ћете потрошити новац и затрпати орман.

5. Ствари које не можете да замислите као дио својих комбинација

Ако вам се нешто учини лијепо и повољно,  али не можете да замислите комбинацију у којој би се тај комад одјеће уклопио, радије га прескочите.

Ако вас мучи начин како да нешто стилизујете, схватите то као знак да се ради о одјећи коју нећете носити, јер нећете знати како да је искомбинујете.

(Независне)