Дан започињете кафом? Љекар упозорава да особе које имају ове симптоме треба да престану да је пију :: Semberija INFO ::

 

Дан започињете кафом? Љекар упозорава да особе које имају ове симптоме треба да престану да је пију


Извор: Глас Српске

Кафа ујутру разбуђује, даје енергију и помаже да лакше започнете дан

Али, љекар хитне помоћи открио је да би људи који имају одређене симптоме, кафу требало да замијене здравијом алтернативом. Доктор Соџ, љекар опште праксе и хитне помоћи, рекао је да би људи који не могу да спавају, који су нервозни или им срце јако куца, требало да пију мање кафе, а неки би чак требало и да је избјегавају.

Љекар је истакао да пијење кафе има користи за здравље, али да сан ипак мора бити приоритет. "Кафа се дуго задржава у вашем организму, много дуже него што мислите. То значи да ће ваша јутарња шољица кафе вјероватно још увек бити у вашем организму када увече кренете на спавање, и то ће значајно смањити квалитет сна", пише „Мирор“.

Ако желите да смањите количину кафе из здравствених разлога, увијек можете да пијете ону без кофеина или биљне чајеве с малим процентом кофеина. Задовољиће вам дневну потребу за напитком који ће вас разбудити, а у пуно мањој мјери ћете уносити кофеин у организам, пише Најжена.