Познат најбољи аутомобил у 2024. години по избору жена :: Semberija INFO ::

 

Познат најбољи аутомобил у 2024. години по избору жена


Foto: Twitter / Printscreen
Након два круга гласања, 75 новинарки из 52 земље свијета изабрало је најбољи аутомобил у 2024. години. У првом кругу гласања учествовало је 63 модела, након чега су објављени побједници по категоријама.

Волво ЕX30 проглашен је најбољим породичним аутомобилом, БМW Сериес 5 изабран је за најбољи велики ауто, Киа ЕВ9 је најбољи СУВ, Волксwаген Амарок најбољи пикап, а Астон Мартин ДБ12 најбољи премиум ауто.

Од ових петоро возила, новинарке су одабрале модел Киа ЕВ9 за најбољи аутомобил у 2024. години.

"Овогодишњи избор био је посебно тежак због јаке конкуренције", рекла је Марта Гарсија, извршна предсједница организације која додјељује награде, и додала: "Сваки од финалиста имао је довољно заслуга да освоји трофеј. Киа ЕВ9 побиједила је своје супарнике јер је возило способно задовољи потребе већине потрошача."

Након пажљиве анализе, судије су великом већином дале предност моделу Киа ЕВ9 као водећем избору у царству електричних СУВ возила, који је први те врсте са седам сједишта. Упркос значајној дужини од 5 метара, возило се истиче аеродинамиком, што доприноси његовим сјајним перформансама. Киа ЕВ9 има врхунски дизајн, укључује напредну технологију и нуди могућности двосмјерног и ултрабрзог пуњења.

"Киа је развила велики СУВ с електричним мотором који се истиче својом добром аеродинамиком, иновативним дизајном, високим нивоом технологије и нуди двосмјерно пуњење", рекла је шпанска новинарка Сара Сориа, преноси "Н1 Хрватска".

Естонска новинарка Уле Рајасар истакла је још једну важну ствар код овог аутомобила: "Веома простран, свестран, вишенамјенски електрични аутомобил. Електрични погон на сва четири точка је јако моћан, а различити начини вожње чине ЕВ9 изврсним возилом и у нордијској зими и на снијегу. Тестирала сам аутомобил и на великим минусима гдје се ауто понашао као нормалан луксузни аутомобил: брзо се загријао, а минуси нису много утицали на километражу. У питању је велико достигнуће овог корејског произвођача аутомобила".

Ова јединствена награда има за циљ да препозна најбоље аутомобиле године и да глас женама у аутомобилском свијету. Критеријуми гласања базирају се на истим начелима која воде сваког возача при одабиру аутомобила.
Жири не бира "женски ауто", јер такав не постоји, а приликом гласања за најбољи аутомобил године у обзир се узимају аспекти као што су безбједност, квалитет, цијена, дизајн, лакоћа вожње, предности и утицај на животну средину, преноси "АутоБлог".

(Независне)