Богатство Здравка Чолића процијењено на невјероватну цифру :: Semberija INFO ::

 

Богатство Здравка Чолића процијењено на невјероватну цифру


Извор: Глас Српске

​Здравко Чолић је према писању чувеног америчког сајта "Celebritynetworth" један од најимућнијих пјевача на Балкану. Према подацима из 2021. године, његово богатство се процјењивало на 25 милиона евра (око 50 милиона КМ).

- Чола је српски Том Џонс. Издао је 15 албума и важи за једног од најскупљих пјевача на Балкану. Напунио је стадион "Маракана", затим "Ушће", а 2019. године је поставио апсолутни рекорд са 6 концерата заредом у београдској Арени, гд‌је га је слушало 110.000 људи - писало је тада на овом сајту.

Иако има толике милионе, Чола је одувијек био скроман, а то је сад доказао још једном и то - избором свог сата. Тако пјевач на својој руци носи сат од "само" 2.000 евра (око 4.000 КМ). Како наводи Инстаграм налог "Сат на руци" у питању је сат бренда "ТАГ Хеуер Carrera" с челичним кућиштем и са функцијом хронографа.

Подсјетимо, Здравко је одувијек истицао да су му финансије увијек била слаба страна, иако је по струци економиста.

- Не може човјек променити своју ћуд, не мислим на начин трошења и начин живљења, али код мене је то мало било претјерано и дан данас је - рекао је Здравко својевремено.

Открио је на шта је претежно трошио хонораре.

- Ми никад нисмо имали те висине хонорара. Путовања и гардероба су седамдесетих и осамдесетих били фетиш. Никад нисам имао велике материјалне прохтјеве. Моје је било да се негдје оде, на море или да направимо неке феште и да се тамо потроши, али никад нисам имао жеље да купим неки сат. Нисам патио од тога - скроман је пјевач.