БЈЕЖАЛА ОД ВАРЈАЧЕ И КЕЦЕЉЕ, А НА КРАЈУ СЕ ЗДРУЖИЛА И УДРУЖИЛА СА ЊИМА :: Semberija INFO ::

 

БЈЕЖАЛА ОД ВАРЈАЧЕ И КЕЦЕЉЕ, А НА КРАЈУ СЕ ЗДРУЖИЛА И УДРУЖИЛА СА ЊИМА


Иза фејсбук и инстрагам странице, која постоји од 2020. године, „Ђаконије са брашном“, крије се млада и веома талентована жена која у својој кухињи припрема разна укусна пецива, кувана јела, али и посластице, а она је Наташа Јовановић Стевановић.

Наташа Јовановић Стевановић своју причу за „Семберија инфо“ почела је тако што је рекла да кад се удала уопште није знала да кува.

-Почела сам да кувам када сам се удала, до тада нисам знала ништа. Нисам размажена, али од малих ногу сам бјежала од шпорета и од свега што има везе са кухињом. Али, удаја је све промијенила, а разлог томе је што кувате за вољену особу, животног партнера. Почела сам са кифлицама. На почетку се дешавало да кифлице из пуних плехова заврше у смећу, али то ме није навело да одустанем, него ми је дало мотив да успијем. У браку сам почела да уживам у кувању, пустим себи музику, свежем кецељу, узмем варјачу у руке и пустим машти на вољу“, рекла је за ,,Семберија инфо’’ Наташа Јовановић Стевановић.
 

Подсјетила је, да је њена прича са „Ђаконијама од брашна“ почела када су она и њен супруг прослављали прву годишњицу брака.

-Тада сам направила разна пецива, јер смо имали госте на вечери. Сви су били одушевљени како изгледом, тако и укусом мојих делиција. Исто вече, када смо испратили госте, док сам распремала сто и кухињу, дошла сам на идеју да отворим инстаграм профил и да објављујем фотографије својих ђаконија. То ми је на почетку био хоби, јер тада нисам била запослена. Најприје су то била пецива, а полако су на ред долазиле посластице, па и главна јела“, рекла је Наташа Јовановић Стевановић.
 
Ова млада куварица каже да је на идеју да направи блог дошла тако што су јој се на инстаграму у порукама јављале жене да је питају за рецепте.
 

-Након тога, почела сам испод фотографија да објављујем и рецепте, као и сви остали фуд блогери. Временом се прочуло за мене  и моје кулинарство, па су почеле да ме прате и жене из региона, а не само из наше средине. На почетку, али и сада, само се нижу позитивни коментари, али прави вјетар у леђа ми даје то, да када припремају по мојим рецептима, пошаљу ми шта су направили или објаве фотографије и означе ме на њима. То је само знак да то што радим има смисла и из дана у дан број мојих пратилаца расте“, казала је млада куварица Наташа.

Рекла је да је озбиљно почела да схвата да ради праву ствар, када је добила понуду да рекламира, локалну „Минг кафу“, уз своје ђаконије, али када су почели да је прате и познатији фуд блогери и остављају коментаре подршке, јер у овом послу, како тврди Наташа, сви се подржавају и колегијалност је на завидном нивоу, тек тада је схватила да ради праву ствар. Како вријеме пролази, према њеним ријечима, све више има понуда за сарадњу и рекламирање брендова. Тренутно сарађује са  предузећем „Зп комерц“ из Вршана и брендом  „Арома“ из Високог. Каже да је отворена за сваки вид сарадње, наравно ако се договори са заинтересованим.
 
Рецепте, које користи, Јовановићева је добила од својих ближњих.
 

-Рецепте сам добила од чланова моје породице, а то су и моја и мужевљева фамилија, куме, пријатеља... Сви ти рецепти су вриједни као злато, а ја их записујем у посебну свеску. Ако рецепт преузмем са интернета, да ли је то од неког од колега или овако са интернета, обавезно наведем извор. Има рецепата које сам ја модификовала, прилагодила себи и свом укусу, не мора увијек све да буде како пише, јер кување нам дозвољава да се изразимо и креативно, а и да задовољимо свој укус. Углавном, кувам по осјећају. Инспирацију проналазим на интернету, страним сајтовима, а и најмлађа моја сека је та која, као и сва дјеца, већину времена проводи на друштвеним мрежама и предлаже ми шта бих могла да спремам“, истакла је за ,,Семберија инфо’’ Наташа Јовановић Стевановић.

Главни дегустатор њених кифлица, али и јела, као и највећа подршка у овом послу, је њен супруг Владимир.

-Поред подршке мог супруга, највећа подршка су ми и моје сестре - Теодора и Николина. Теодора је мој главни критичар, а Николина фотограф, јер ја нисам талентовна за то. Ту је и неизбјежна подршка многочлане породице, гдје спадају супругова и моја породица, као и пријатељи. Они су ти који ће ми увијек дати добронамјеран савјет, а и критику“, истакла је Наташа.

За крај Наташа за „Семберија инфо“ каже да је њен главни снабдјевач састојака за ђаконије њена бака Стана.
-Све састојке, које користим, добијам од моје баке Стане. Она живи на селу и знам да је све што добијем од ње, здраво и свјеже. Јер, бака зна шта је најбоље за њену дјецу“, поносно је рекла млада куварица Наташа.
 

На инстаграм и фејсбук профилима под називом „Ђаконије са брашном“, али и на сајту можете погледати шта ова млада особа мијеси и кува, а, наравно, и нешто припремити по њеном рецепту.
 
Семберија инфо