ТРИ КЋЕРЕ БРАЧНОМ ПАРУ РАДИЋ УЉЕПШАЛЕ И УПОТПУНИЛЕ ЖИВОТ :: Semberija INFO ::

 

ТРИ КЋЕРЕ БРАЧНОМ ПАРУ РАДИЋ УЉЕПШАЛЕ И УПОТПУНИЛЕ ЖИВОТ


Foto
Пратећи траг вишечланих породица, тај траг нас је овај пут одвео у семберско село Главичице, у дом породице Радић.
 
Породицу Радић чине мама Мирјана, која је незапослена, али никада без посла код куће, тата Слободан, који је запослен у Млину „Стојановић“ у Рухотини и три прекрасне дјевојке Милкица (22), која је завршна година на Факултету пословне економије у Бијељини, Лела (20), која је запослена, а  завршила је средњу Економску школу у Бијељини и мјезимица Јана (10), која је ученица четвртог разреда Основе школе „Ћирило и Методије“ у Главичицама.


 
Слободан Радић, ,,глава породице’’, за „Семберија инфо“ је рекао да су се супруга Мирјана и он упознали на једној рођенданској прослави, сада већ давне  1996, а у брак ступили 1998. године.
-Љубав и поштовање, које је почело те давне 1996. године и данас траје. Након годину дана од ступања у брак, наш живот је уљепшала кћерка Милкица, која је рођена 1999. године, затим 2001. године добили смо Лелу, а мјезимица Јана 2012. године уљепшала нам је породицу. Као родитељ могу рећи да су сестре јако сложне, воле се и увијек су ту једна за другу. Јако су посвећене мјезимици Јани, веома пазе на њу и радо јој помажу око школских обавеза. Ни један посао им није тежак, увијек су ту да притекну у помоћ, кад год је потребно. Морам истаћи да се у кухињи веома добро сналазе, а посебно када су слаткиши у питању“, поносно и са осмијехом истиче Слободан Радић.
 
Мама Мирјана наглашава, да је живот у њиховој породици пун смијеха и позитивне енергије, али да јој је жао што се нису одлучили бар на још једно дијете. Каже да је сада приличније да постану бака и дека.
-Трудимо се да живимо скромно и томе смо учили, али и још увијек учимо нашу дјецу. Сви имамо своје обавезе, али смо ми једна од оних породица која се сваки дан окупи за породичном трпезом. Заједно обављамо све кућне послове, али и око куће. Најважније је да сви помажемо једни другима, јер све је лакше када смо заједно. У овим прољећним данима заједно са кћеркама уређујемо двориште и садимо цвијеће. Сваком великом празнику се радујемо, а код нас су већ почеле и припреме за Васкрс“, рекла је за ,,Семберија инфо’’ Мирјана Радић.


 
Брачни пар Радић каже да није била тешка одлука имати троје дјеце, јер су за њих дјеца украс свијета.
-Са дјецом је увијек забавно, јер су они живот, снага и радост. Они нам дају енергију да пређемо све препреке. Некада смо тужни и нерасположени, али због њих се трудимо да све то заборавимо“, казали су Радићи и додали да је родитељство једна велика одговорност, јер, како наглашавају, за живот припремате младо и незрело биће.

-Родитељ је дужан да својим примјером покуша да усмјери своју дјецу на прави пут, а то је један велики задатак, јер дјеца су највећа радост на свијету. Са нашим кћеркама разговарамо о свему, као да смо другари, јер је разговор јако битан. Такође, треба имати стрпљења и саслушати дјецу, као и њихово мишљење, јер нема већег пријатеља од породице“, истакао је брачни пар Радић и додао да  сви треба да буду истрајни у ономе што желе и да се воде својим срцем.

-Најважније је међусобно поштовање и разумијевање, а дијете је једина права срећа. Пријатељи оду, али дјецу када родиш, имаш за шта да живиш и кога да волиш“, поручили су, на крају, Слободан и Мирјана Радић.
 
(Семберија инфо)