Мустафа Градашчевић, потпредсједник Скупштине града :: Semberija INFO ::

 

Мустафа Градашчевић, потпредсједник Скупштине града


1. Шта сматрате својим највећим успјехом у животу?
Успјешно завршен процес школовања сматрам успјехом. Такође, сматрам успјехом и свој политички ангажман у којем су ме људи препознали као некога ко може на прави начин заступати њихове интересе.
 
2. Која је то професија којом сте у младости прижељкивали да се бавите и колико се она разликује од онога што вам је данас посао?
Желио сам да се бавим наставничким позивом, да радим као професор историје, да преносим знање и подучавам младе. Ово што сада радим разликује се, али има и сличности кад је у питању однос према младим људима.
 
3. Која књига, филм или представа су на Вас оставили утисак посљедњих година?
Најјачи утисак на мене оставила је позоришна представа ,,Посљедња љубав Хасана Каимије’’, а књига којој се увијек и радо враћам је ,,Тако је говорио Заратустра’’, Фридриха Ничеа.
 
4. Постоји ли хоби или неко друго интересовање којем посвећујете слободно вријеме?
Читање је оно што испуњава велики дио мог слободног времена, а читам стручну литературу и дјела из области филозофије.
 
5. Шта би, по Вашем мишљењу, требало унаприједити у Бијељини?
Прије свега, културни живот треба употпунити у смислу квалитета и континуитета, а онда посветити још више пажње спорту и одгоју младих. Наравно, неизоставно радити на стварању услова за отварање нових радних мјеста у производњи.
 
6. Како Бијељину и Семберију видите у будућности?
Као лидера међу локалним заједницама у Босни и Херцеговини, по креирању нових радних мјеста и као град, простор, у који ће се људи наставити досељавати, а не одсељавати.

Семберске Новине - Семберија ИНФО