ШАРОВИЋ: НЕЋЕМО ДОЗВОЛИТИ ПРЕКРАЈАЊЕ ИЗБОРНЕ ВОЉЕ ГРАЂАНА :: Semberija INFO ::

 

ШАРОВИЋ: НЕЋЕМО ДОЗВОЛИТИ ПРЕКРАЈАЊЕ ИЗБОРНЕ ВОЉЕ ГРАЂАНА


Градоначелници Бијељине и Бањалуке изабрани су по важаћим законима Републике Српске и Босне и Херцеговине, а избор Љубише Петровића и Драшка Станивуковића је демократска воља грађана – истакао је Мирко Шаровић, предсједник СДС-а.
 
„Прекрајање закона након избора, које је најавио СНСД, да би развластио градоначелнике изабране од народа и власт дао људима којима Бијељинци и Бањалучани више не вјерују, удар је на демократију и њене основне принципе“ – нагласио је Шаровић.
 
Он је казао да Петровић и Станивуковић нису у изборној кампањи незаконито располагали јавним ресурсима нити чинили било какве друге предизборне манипулације и да је њихова побједа је убједљива, увјерљива и најчистији је израз слободно исказане воље грађана.
 
„Покушај да се ово измијени није удар на њих двојицу, него на грађане који су их изабрали себи за градоначелнике и на основна демократска права становника Републике Српске. Становници ова два града неће прихватити да њихово бирачко право и демократија буду изиграни промјенама закона послије избора и онај који то покуша мораће се суочити са посљедицама постизборног прекрајања изборне воље грађана“ – поновио је предсједник Српске демократске странке.
 
Шаровић је истакао да ће Српска демократска странка подржати грађане у оправданим захтјевима да се њихова демократска воља испоштује до краја.

(СДС РС)