Радојичић: Радио сам законито и то ћу доказати :: Semberija INFO ::

 

Радојичић: Радио сам законито и то ћу доказати


Игор Радојичић, бивши градоначелник Бањалуке, изјавио је да нема никакве кривичне одговорности у данас поменутим темама “Тима за ревизију” чије је извјештаје на конференцији за медије саопштио градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић и да ће, ако неко и поднесе пријаву, доказати да је ријеч о лажима и да је радио законито.

“У том случају могуће су и контрапријаве за лажно пријављивање кривичног дјела”, рекао је Радојичић.

Он је нагласио да су раније пријаве најављивали и, како је рекао, незадовољни тајкуни у Бањалуци и да је и ту “остао чист”.

“Нека институције раде свој посао. У свакој ситуацији ћу доказати да сам радио свој посао законито, у најбољој намјери и најбољем развојном периоду града Бањалука”, поручио је Радојичић.

Он је оцијенио да данашња конференција за новинаре “такозваног тима за ревизију градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића и његових сарадника представља наставак политичке кампање и да се ту чуло више политичких ставова, него правних оцјена”.

“Представљање извјештаја и даље показује висок степен непознавања прописа и организације система локалне власти”, истакао је Радојичић.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић тврди да су претходна Градска управа и јавна предузећа починили незаконите радње, због чега је најавио да ће у уторак, 2. фебруара, поднијети кривичне пријаве.

Саопштавајући данас на конференцији за новинаре у Бањалуци прве извјештаје “Тима за ревизију”, Станивуковић је прецизирао да ће кривичне пријаве поднијети против против бившег градоначелника Бањалуке Игора Радојичића, бившег шефа Одсјека Цивилне заштите Младена Ћућуна, бившег начелника Одјељења комуналне полиције Миленка Летића и бившег директора “Акване” Ведрана Митровића.

​БХРТ