СИПА УХАПСИЛА ШЕСТ СЛУЖБЕНИКА УИО :: Semberija INFO ::

 

СИПА УХАПСИЛА ШЕСТ СЛУЖБЕНИКА УИО


Foto: Dnevni avaz
Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ ухапсили су јутрос шест службеника Управе за индиректно опорезивање БиХ осумњичених за злоупотребу службеног положаја, односно корупцију и "рекетирање" привредника, потврђено је за Глас Српске.

Из Тужилаштва БиХ саопштено је да припадници СИПА спроводе на подручју Тузле акцију усмјерену против шест радника Управе за индиректно опорезивање БиХ, осумњичених да су примали дар или други облик користи како не би открили незаконитости приликом увоза робе на подручје БиХ.

Током истраге коју води Тужилаштво БиХ прикупљени су докази да су осумњичена лица запослена у Групи за спречавање прекршаја и кријумчарења регионалне канцеларије УИО БиХ у Тузли починила коруптивна кривична дјела тако што су примали дар или други облик користи да не би предузели радње које су морали предузети ради откривања незаконитости приликом увоза робе на подручје БиХ, навели су из Тужилаштва БиХ.

Глас Српске је објавио да је слободе лишен шеф Групе за спречавање кријумчарења и прекршаја у Регионалном центру УИО у Тузли Борис Филиповић, који је и првосумњичени у овом случају.

Осим њега, према сазнањима Гласа, ухапшени су и Милорад Крчар, Елвир Ћосић, Ведад Османовић, Ладисав Забо и Бенко Галић. Према незваничним информацијама, сви су службеници Регионалног центра УИО у Тузли.

Претресени су стамбени објекти, пословни простори и возила на шест локација у Тузли, Бијељини, Лукавцу, Градачцу и Лончарима.

Портпарол СИПА Лука Миладиновић рекао је да је ријеч о наставку активности у оквиру предмета под кодним називом "Бренд".

(СРНА/Глас Српске)