ОДРЖАНА КОМЕМОРАЦИЈА ИВАНУ БЕКЈАРЕВУ :: Semberija INFO ::

 

ОДРЖАНА КОМЕМОРАЦИЈА ИВАНУ БЕКЈАРЕВУ


Foto: sportskacentrala.rs
Комеморација поводом смрти глумца Ивана Бекјарева одржана је данас у Југословенском драмском позоришту на Сцени "Љуба Тадић", а присуствовали су чланови породице, пријатељи и колеге, као и предсједник Скупштине Србије Ивица Дачић.

Окупљени су, између осталог, погледали инсерте из филмова у којима је играо Бекјарев и дијелове његових телевизијских интервјуа.

- Био је прва особа коју смо звали за све, нисмо сигурни јесмо ли успјели да покажемо колико га поштујемо, волимо и цијенимо - емотивним говором се обратила глумица Ива Штрљић, бивша студенткиња Бекјарева.

Глумац и водитељ Милан Калинић, такође студент Ивана Бекјарева, напоменуо је да је његов професор био страствени звездаш, али и велики глумац.

- Никада, баш никада није пропустио ниједно предавање - рекао је Калинић.

Од глумца су се опростили управница ЈДП Тамара Вучковић и колеге, а комеморацију су од колега присуствовали Бранка Петрић, Рада Ђуричин, Власта Велисављевића.

Бекјарев је преминуо 16. новембра од посљедица вируса корона, а посљедња пошта глумцу није могла да буде одржана због епидемиолошких мјера.

Познати глумац и јунак многих серија, представа и филмова, сахрањен је 21. новембра у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду.

Осим глумом, бавио се и водитељским послом, био је професор глуме на Академији умјетности БК, дугогодишњи селектор Фестивала монодраме и пантомиме, као и сарадник фудбалског клуба Црвена звезда.

Бекјарев је био члан Југословенског драмског позоришта од 1968. до 2001. године.
 
(ТАЊУГ)