ДОДИК: САСТАНАК ПРОПАО ЗБОГ "ГРАДОНАЧЕЛНИКА БУБИЦЕ" :: Semberija INFO ::

 

ДОДИК: САСТАНАК ПРОПАО ЗБОГ "ГРАДОНАЧЕЛНИКА БУБИЦЕ"


Foto: А.Чавић
Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да нема оправдања за то што је градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић на састанак са делегацијом Србије дошао са "бубицом" на реверу, те тако упропастио сусрет који је могао бити успјешан.

Додик је рекао да је Станивуковић проузроковао крајње неугодну ситуацију, те истакао да се тако нешто не ради на таквом нивоу састанка, али да је очигледно "градоначелник бубица" сматрао да се тако може понашати.

- Нема оправдања, нити објашњена за тако нешто. Осјећао сам се неугодно и, знајући перцепцију људи који су били на том састанку, знао сам да је пропао иако је могао бити успјешан - рекао је Додик за АТВ.

Он је рекао и да, ако се некоме додјељује највише одликовање града - онда га то на неки начин и обавезује.

- Требало је само се потрудити да састанак буде наставак те добре атмосфере. Умјесто тога, почео је да тражи од /предсједника Србије Александра/ Вучића да му да 1,7 милиона евра како би обезбиједио бесплатан превоз и бесплатне књиге. Након што му је и Вучић указао да се то тако не ради, интервенисао сам и предложио да се наставе градити индустријске зоне - рекао је Додик.

Додик је навео да Станивуковић, међутим, није знао ни колике су тренутне индустријске зоне, што је показало да не посједује базичне информације о граду.

- Било ми га је на неки начин жао. Али, та илузија у којој он сада наставља своју виртуелну причу не даје резултате - даје проблеме и Бањалука је са тим само ојачана као град-случај, а не треба то да буде - каже Додик.

Коментаришући информације да је Станивуковићева кућа нелегално изграђена на земљишту које је предвиђено да буде пољопривредно, Додик је рекао да није у реду да неко критикује друге, а да сам није перфектан.

- Сви знамо да је у Бањалуци, током и након рата, створен велики број објеката који нису легални, али су ту и прављени су по неком распореду, те смо неколико пута покушавали да се то све легализује и давали могућност људима да то учине - рекао је Додик.

Он сматра да би требало направити системско рјешење за те проблеме умјесто што Станивуковић по сваку цијену жели да руши поједине објекте у граду.

- Системско рјешење би подразумијевало да се да шанса људима да се легализује оно што град може да истрпи да буде легализовано, али оно што не може - нека се руши. Нисам за то да се његова кућа руши, али треба да буде до краја легализована - рекао је Додик.

Када је ријеч о политичкој ситуацији у Српској, Додик, који је и лидер СНСД-а, оцијенио да је нормално што опозиција стално мисли да ће побиједити.

- Тако су мислили све ове године. То се можда некада и деси, али не сада, на овим изборима који долазе - рекао је Додик.

Он је истакао да се изборима друштво треба бавити на зрео и одговоран начин.

- Опозиција је већ подијелила мјеста, већ знају ко је предсједник и министар. А увијек је проблем када нешто дијелите, а поготово када је нешто имагинарно, јер треба да прво побједе. Не бих се ја бавио њима, избори су били у новембру и у том погледу имате податке о свему, они су то заборавили јер су изгубили - рекао је Додик.

Додик је рекао да је очигледно да су они који воде кампање и остали схватили да у СНСД-у, па и у Српској, постоје неки ауторитети, који треба да се руше уколико се жели побиједити у политичкој борби.

- Нема шта није довођено са мном у везу у посљедњих 10-15 година, шта сам све прошао - од судских процеса, приговора и лажима које више нико никад не помиње. Сјетите се само оне лажне приче око иконе и хистерије, која је била регионална, а сада нико то више и не помиње - рекао је Додик.
 
(СРНА)