ЈАВНИ ФОНД ЗА ДЈЕЧИЈУ ЗАШТИТУ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ :: Semberija INFO ::

 

ЈАВНИ ФОНД ЗА ДЈЕЧИЈУ ЗАШТИТУ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ


Социјализација дјеце Републике Српске
 
 Влада Републике Српске, 20. маја, задужила је ЈУ Јавни фонд за дјечију заштиту да реализује пројекат ,,Социјализација дјеце Републике Српске-2021.“, у складу са законским прописима и предвиђеном динамиком, а у најбољем интересу дјеце учесника пројекта.
 
 Као и претходних година, Пројекат ће се реализовати на црногорској обали у Омладинском хостелу ,,Ужице" у Бечићима, уз уважавање хигијенско-епидемиолошких мјера прописаних од релевантних институција Републике Српске и Црне Горе.
У буџету Фонда планирано је 1.120.000 КМ за реализацију поменутог пројекта.
 
Пројекат се односи, прије свега, на дјецу из социјално угрожених породица-корисника права из социјалне и дјечије заштите, дјецу из вишечланих породица, из породица борачке популације, дјецу са посебним потребама и хроничним здравственим сметњама, као и посебно надарену дјецу, талентоване спортисте и друге.

 Највећа вриједност Пројекта јесу различитост и разноврсност и у служби су остварења пројектних циљева као што су развијање емпатије, подршка вршњачком дружењу, те социјализација дјеце у сваком смислу. Овај квалитет је препознат и од стране Владе Републике Српске и ресорног Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске који годинама подржавају ову активност Фонда цијенећи најбољи интерес дјеце Републике Српске.
       
Како у 2020. години пројекат није реализован, а поступак избора учесника је спроведен, ове године пројектом ће приоритетно бити обухваћена дјеца за коју су у 2020. години поднесени захтјеви за учешће.

Позивамо заинтересоване родитеље који испуњавају услове прописане конкурсом да пријаве своју дјецу у Пословнице  Фонда  у својим општинама пребивалишта  или да се пријаве путем удружења и организација  чији  су  чланови. Такође, позивамо и  заинтересоване  просвјетне  раднике, педагоге,  психологе,  социјалне раднике и друге подржавајуће професије да конкуришу за чланове стручног и пратећег особља и придруже се тиму који деветнаесту годину у континуитету реализује Пројекат.
 
   Пријавни обрасци доступни су у Пословницама Фонда, као и на интернет страници Фонда  xttp://www.jfdz.org