Суд потврдио оптужницу против Лукача због напада на Станивукoвића :: Semberija INFO ::

 

Суд потврдио оптужницу против Лукача због напада на Станивукoвића


БАЊАЛУКА - Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач (53) оптужен је за угрожавање сигурности, односно да је ударио тадашњег посланика ПДП-а у Народној скупштини РС Драшка Станивуковића.

Оптужницу против Лукача подигло је 26. марта бањалучко Окружно тужилаштво, а 21. маја потврдио Основни суд у Бањалуци.

Према оптужници, Лукач је Станивуковића напао 23. децембра  2019. године око 22 часова  за вријеме одржавања  посебне сједнице парламента Српске чији  ток су директно преносили јавни медијски сервис РТРС-Плус и БН ТВ.

- У току  сједнице је народни посланик  Д.С. је предсједнику Владе Републике Српске дао заставице са ознаком НАТО пакта. Те заставице је предсједник Владе поломио и бацио на под. Оптужени је оштећеном упутио озбиљну пријетњу да ће му нанијети зло,  на начин да му се пријетећим тоном обратио ријечима: „И немој никад више то да урадиш према мени, не знам према другима како...иначе ћеш завршити као што су и оне заставице завршиле овдје данас“, што је код оштећеног изазвало осјећај угрожености и страха за сопствени живот. Потом је више пута позвао оштећеног да дође до њега, па када му је оштећени пришао,  рекао му је: „Још једном, још једном мајмуне“, након чега га је отвореном шаком десне руке ударио у предио лица те му нанио тјелесну повреду у виду нагњечења слузнице доње усне - стоји у оптужници.

Станивуковић, градоначелник Бањалуке, је у фебруару ове године саслушан у бањалучком тужилаштву на околности овог догађаја.Том приликом је изјавио да је сам поднио кривичну пријаву против Лукача.

Глас Српске