ЗАДОВОЉАВАЈУЋЕ СТАЊЕ БЕЗБЈЕДНОСТИ НА ПОДРУЧЈУ ПУ БИЈЕЉИНА :: Semberija INFO ::

 

ЗАДОВОЉАВАЈУЋЕ СТАЊЕ БЕЗБЈЕДНОСТИ НА ПОДРУЧЈУ ПУ БИЈЕЉИНА


У просторијама Полицијске управе Бијељина Министарства унутрашњих послова Републике Српске данас је одржана редовна конференција за новинаре на којој су надлежни представили резултате рада припадника Министарства током априла 2021. године. Укупно стање безбједности на подручју које покрива Полицијска управа Бијељина оцјењено је као задовољавајуће.

Начелник ПУ Бијељина Стјепан Терзић изнио је податак о регистрованих 56 кривичних дјела током априла 2021. године (46 кривичних дјела општег криминалитета, четири дјела злоупотребе опојних дрога, три дјела привредног криминалитета и три дјела против безбједности саобраћаја) истакавши висок проценат расвијетљености конкретног броја кривичних дјела у износу од 95%. Сличне тенденције су уочљиве и када је у питању проблематика нарушавања јавног реда и мира, гдје је забиљежан значајан пад извршења прекршајних радњи током априла 2021. у односу на исти период прошле године. 

Начелник Сектора полиције Игор Капикул је, између осталих представио податак о регистрованих осам миграната афро-азијског поријекла који су се током априла 2021. затекли на подручју ПУ Бијељина. Од почетка мигрантске кризе, није регистровано насилничко понашања миграната који прелазе преко подручја ПУ Бијељина.

По питању саобраћајних незгода током претходног мјесеца је евидентирано њих 78. Од тог броја четири незгоде су биле са тешким а 20 са лакшим тјелесним повредама. Материјална штета је била посљедица 54 саобраћајне незгоде. Није било саобраћајних незгода са смртним исходом што је добра вијест у односу на април 2020. године, када су регистроване двије такве саобраћајне незгоде са два погинула лица. Током анализираног периода 99 возача је искључено из саобраћаја због вожње у алкохолисаном стању а 15 возача због злоупотребе опојних дрога.

Семберија инфо - И. Гутић