ВАСИЋ: ФЕДЕРАЦИЈА БИХ ЈЕ У ХАОСУ, ЗАТО НАМ ЈЕ ПОТРЕБАН РЕЗЕРВНИ САСТАВ ПОЛИЦИЈЕ :: Semberija INFO ::

 

ВАСИЋ: ФЕДЕРАЦИЈА БИХ ЈЕ У ХАОСУ, ЗАТО НАМ ЈЕ ПОТРЕБАН РЕЗЕРВНИ САСТАВ ПОЛИЦИЈЕ


СДА, ДФ и остали, нису способни да формирају власт, нити било шта друго, тако да немају право да коментаришу било какве планове Владе Републике Српске, рекао је народни посланик и члан Одбора за безбједност НСРС Костадин Васић.
 
Реакције из Федерације Босне и Херцеговине на могуће оснивање резервног састава Министарства унутрашњих послова РС се не стишавају.
 
Након што су из СДА, поручили да ће након МУП РС исто урадити и у ФБиХ, ову одлуку коментарисао је и потпредсједник Демократске фронте, Џенан Ђонлагић, рекавши да неће дозволити никакве резервне снаге МУП РС.
 
– Не смијемо игнорисати најаве формирања резервног састава МУП РС и реинкарнацију тзв. Херцег-Босне. Ти људи се не шале. Ми смо спремни да зауставимо такве процесе. Дајемо шансу да грађанско друштво остане и живи на политичкој сцени. ДФ је спасавао образ “љевице” – рекао је Ђолангић гостујући на Н1.
 
С друге стране, политичари из РС поручују да се нико нема право мијешати, поготово не неко из СДА и ДФ, који “нису у стању нити да формирају власт”.
 
– Стално коментаришу Српску, која је испунила све своје обавезе и која има право да уради то што је планирала. Резервни састав полиције нам треба због новонастале ситуације у ФБиХ, која је у потпуном хаосу, приспјелог броја миграната, као и због терористичких организација – рекао је он.
 
Додаје да ДФ, СДА, Бакир Изетбеговић и остали немају право да коментаришу МУП РС, а камоли да се мијешају у одлуке.
 
– Њих нико не пита нити ће икада питати док год постоји РС и њено руководство. Никада више их нећемо питати шта ми треба да радимо, ко су они да коментаришу РС, нека раде у ФБиХ шта год хоће, а на добром су путу да направе расуло – рекао је Васић.
 
Васић: Имају они довољно људи

Коментаришући наводе да ће и ФБиХ урадити исто, ако то уради МУП РС, каже да они за то немају потребу.
 
– Они апсолутно немају потребе да формирају резервни састав, јер имају Шеве, Зелене беретке, паравојне формације, муџахедине и све остало… Ми из РС знамо да они имају формиране те паравојне формације, које нису ни престале да функционишу од почетка рата. Тако да се ми не бринемо за њих, сви су они већ резервни чланови њиховог МУП-а и војске. То је јавна тајна – рекао је он.