АМС Републике Српске о стању на путевима у Босни и Херцеговини: Данас обустава саобраћаја на путу између Брчког и Лончара :: Semberija INFO ::

 

АМС Републике Српске о стању на путевима у Босни и Херцеговини: Данас обустава саобраћаја на путу између Брчког и Лончара


На магистралном путу између Брчког и Лончара кроз насеље Горице данас ће због асфалтирања бити обустављен саобраћај, а алтернативни правци су локални путеви Марковић Поље-Ланишта и Улице-Грбавица, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Саобраћај ће бити обустављен од 9.00 до 15.00 часова, а возачима се савјетује да возе опрезно и да поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

Због радова саобраћај је измијењен на магистралном путу Билећа-Подосоје, гдје је у току реконструкција водоводне мреже, затим на магистралном путу Карановац-Црна Ријека у мјесту Дабрац, на магистралном путу који пролази подручјем општине Модрича, те на регионалним путним правцима Бушлетић-Модрича, Дервиши-Клашнице два и Обудовац-Лончари.

Режим саобраћаја измијењен је на ауто-путу Градишка-Бањалука и “9. Јануар” Бањалука-Добој, гдје је у току изградња наплатних станица.

Једном траком саобраћај се одвија магистралним путем Клашнице два-Шарговац због изградње прикључне саобраћајнице за насеље Залужани, те од Бањалуке према Челинцу и од Челинца према Котор Варошу.

Због активираних клизишта једном траком саобраћај се одвија на регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре (Мачковац)-Челић.

Због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе у Трну, саобраћај се преко надвожњака одвија једном саобраћајном траком, док теретна возила не саобраћају.

На подручју Бањалуке измјене и обуставе саобраћаја актуелне су у улицама гдје се изводе радови.

У ФБиХ због радова на замјени прелазних направа на вијадукту Бојник на дионици ауто-пута Влаково-Јошаница саобраћа се успорено-једном траком.

На улазу у Бугојно због реконструкције моста обустављен је саобраћај на магистралном путу према Новом Травнику. Путничка возила користе алтернативни правац кроз насеља Кула и Кандија, док теретна возила укупне масе веће од седам тона и даље иде путним правцем Травник-Доњи Вакуф-Бугојно.

Због радова у тунелу Врандук два возила саобраћају једном траком на том дијелу магистралног пута Зеница-Немила. Током дана због појачане фреквенције возила на овој дионици долази до формирања дужих колона возила у оба смјера.

Успорено, због радова, саобраћа се и на путним правцима Семизовац-Вогошћа на улазу у Вогошћу, затим путем који пролази кроз Неум, те на путним правцима Кладањ-Подпакленик и Теслић-Каруше.

Када је ријеч о граничним прелазима, јутрос нема дужих задржавања.

И даље су забране саобраћаја на граничним прелазима Иваница-Горњи Бргат и Нови Град-Двор, али је омогућен прелазак пјешака и бициклиста. Из безбједносних разлога обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња.

Из АМС-а подсјећају да су пуштене у рад видео камере на граничним прелазима Нови Град и Козарска Дубица, чиме је возачима омогућено да се путем интернет станице www.ams-rs.com или мобилне андроид апликације АМС-а упознају са стањем саобраћаја на тим граничним прелазима.

Возачи који крећу на пут ван граница БиХ сада имају могућност да провјере тренутно стање саобраћаја на десет граничних прелаза – Градишка, Градина, Нови Град, Козарска Дубица, Рача, Павловића мост, Зупци, Брод, Шепак и Каракај.

АМС позива возаче да прије поласка на путовање ван граница БиХ преко ових граничних прелаза провјере тренутно стање саобраћаја и у случају гужви одаберу други, најближи гранични прелаз.

Возачима на свим путним правцима препоручује се да вожњу прилагоде условима и стању на путу, да држе одстојање између возила и да избјегавају ризична претицања.

Извор: Инфо Бијељина/АМС РС