ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ: РАЗВИЈАЈТЕ ВРЛИНУ КОД ОНИХ КОЈИ СУ ВАМ ПОВЈЕРЕНИ :: Semberija INFO ::

 

ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ: РАЗВИЈАЈТЕ ВРЛИНУ КОД ОНИХ КОЈИ СУ ВАМ ПОВЈЕРЕНИ


Његова светост патријарх српски Порфирије отворио је у Загребу стручни скуп за васпитаче, учитеље, наставнике и стручне сараднике српске националне мањине у предшколским установама, основним и средњим школама.

- Образовање је развијање оних потенцијала које носимо у себи, који нису искључиво прагматичне природе, већ се тичу свеукупне личности. Оно се тиче и унутрашњег свијета дјетета. Развијајте врлину код оних који су вам повјерени - рекао је патријарх.

Овај дводневни скуп патријарх је отворио јуче у Српској православној општој гимназији "Кантакузина Катарина Бранковић", пожеливши свим учесницима васпитно-образовног процеса срећну и благословену школску годину, саопштено је из Српске православне цркве.

Патријарх је изразио наду у одсуство искушења која су ометала прошлу годину и окупљеним учесницима истакао значај образовног процеса за развијање врлина.

Тема стручног скупа, који се одржава у организацији Агенције за васпитање и образовање, је јавни наступ и вјештина комуникације међу учесницима васпитно-образовног система.
 
(СРНА)