Шаровић: Одбацујемо могућност распакивања Дејтонског споразума :: Semberija INFO ::

 

Шаровић: Одбацујемо могућност распакивања Дејтонског споразума


Опозициони лидери СДС, ПДП и ДНС одбацили су данас могућност распакивања Дејтонског споразума, оцијенивши да су посљедње изјаве о томе опасне по Републику Српску.

Предсједник СДС-а Мирко Шаровић је рекао да је изјава лидера СНСД-а и члана Предсједништва БиХ Милорада Додика најопаснија изјава дата у посљедње вријеме.

“Ми смо сагласни да остајемо при закључцима Народне скупштине Републике Српске”, казао је Шаровић и додао да је најновијим изјавама дошло до продуковања кризе која је, како каже, опаснија и од “Инцковог закона”.

“За СДС није прихватљиво позивање Дејтона 2 и распакивање Дејтона”, казао је Шаровић и додао да је то авантура у коју се уводи Република Српска.

“Ми ћемо се супроставити таквој изјави”, казао је Шаровић.

Он је нагласио да су таквог мишљења и други опозициони лидери у бх. ентитету Република Српска.

“Изјаве предсједника Хрватске и Турске подстичу такав договор. То је срљање и најопаснија изјава у задњих десетак година”, рекао је Шаровић.

Идентичан став је изнио и лидер ДНС-а Ненад Нешић, који је казао да је Република Српска дошла у позицију да уочи сваког наступа Милорада Додика “стрепи као пред неку елементарну непогоду”.

“Сви знају да ће начинити штету, али не знају колика ће та штета бити”, казао је он и додао да је велика опасност за Републику Српску распакивање Дејтона и неки нови Дејтон 2.

Он је рекао да је то опасно и за мир у БиХ и за стабилност читавог региона.

“То је играње са ватром, а ми то нећемо дозволити”, казао је Нешић.

Он је рекао да је Дејтонски споразум дао свим народима у БиХ да се осјећају комотно, али и да једни друге поштују и уважавају.


​БНТВ / БХРТ