ПРИМЈЕНА МЈЕРА ЗАШТИТЕ У РАДУ ФОНДА ПИО РС ЗБОГ КОРОНАВИРУСА :: Semberija INFO ::

 

ПРИМЈЕНА МЈЕРА ЗАШТИТЕ У РАДУ ФОНДА ПИО РС ЗБОГ КОРОНАВИРУСА


Фонд за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске  обавјештава осигуранике, кориснике права и уплатиоце допринса да је због погоршања хигијенско-епидемиолошког стања, с циљем смањења ризика од ширења коронавируса, Штаб за ванредне ситуације Фонда ПИО, на 222. сједници од 10.09.2021. године, донио Закључак да се, од понедјељка 13.09.2021. године, за сва лица која улазе у просторије Фонда поново уводи мјера обавезног мјерења тјелесне тепературе, а да на снази остаје  обавезна  употреба заштитних маски за лице и свих других превентивних мјера у складу са мјерама Републичког штаба за ванредне ситуације.

Такође, Штаб за ванредне ситуације Фонда је одлучио да се поново ограничава број лица  која истовремено, у току пружања услуга, могу боравити у  службеним оросторијама Фонда, у зависности од величине простора.  

Фонд апелује да осигураници, корисници права и уплатиоци доприноса, у складу са поновним  враћањем на снагу наведених мјера, имају разумијевање и стрпњење приликом евентуалног чекања  за вријеме пружања услуга.

На крају, Штаб за ванредне ситуације Фонда ПИО је препоручио свим запосленим у Фонду као и свим грађанима који се до сада нису вакцинисали да то учине  у што краћем року, с циљем  заштите  властитог здравља, здравља радних колега, странака Фонда и својих најближих у породици.