САОПШТЕЊЕ ПДП-а: АФЕРА КИСЕОНИК :: Semberija INFO ::

 

САОПШТЕЊЕ ПДП-а: АФЕРА КИСЕОНИК


- Афера „кисеоник“ која тренутно потреса Републику Српску, само је врх леденог бријега у низу афера које се доводе у везу са неуспјешном борбом против вируса корона, као и оних које су се низале током ванредног стања. Не смије се заборавити да је случај набавке маски од туристичке агенције тек отворен, да су нам покушали подвалити шаторску конструкцију под мобилну болницу, а још немамо доказа да ли је новац уплаћен за то враћен у буџет, а свој епилог чека и велика афера набавке респиратора у Републици Српској, рекао је Славиша Марковић, потпредсједник ПДП-а.
                                                               
Марковић подсјећа да је БиХ друга у свијету по стопи смртности од вируса корона, а да је током посљедњег таласа заразе Република Српска погођена више него ФБиХ:
 
- По свим параметрима, у свијету смо на дну, само по смртности од вируса корона у врху. Министар Шеранић не одговара шта је разлог томе, уколико је кисеоник који се даје пацијентима исправан, као ни на многа друга отворена питања. И поред свега, на челу Министарства здравља и социјалне заштите и даље стоји човјек који се упорно прави да држи конце у својим рукма, а заправо се све више бави политиканством, умјесто својим послом. Ален Шеранић је, да има имало достојанства, морао поднијети оставку након првих афера у вези са набавкама у вријеме ванредног стања, а сада, након отварања и афере „кисеоник“, морао би бити смијењен, као и сви одговорни.  Очекујемо да правосуђе у свим наведеним аферама отвори случајеве и поступи по закону, закључује Марковић.
 

Информативна служба ПДП-а