Кон: Ситуација крајње озбиљна :: Semberija INFO ::

 

Кон: Ситуација крајње озбиљна


БЕОГРАД - Епидемиолог и члан Кризног штаба др Предраг Кон оцијенио је да је епидемиолошка ситуација "крајње озбиљна" и да је због тога медицински дио кризног штаба захтијевао да се уведу рестриктивније мјере.

Кон је указао да је јасно да пораст броја новозаражених могу да успоре рестриктивније мјере и напомиње да су из медицинског дијела Кризног штаба предложили да током 10 дана буде скраћено радно вријеме до 17 сати и да се забране јавне окупљања више од пет људи, а да се послије тога уведу ковид пропуснице.

Гостујући на јавном сервису Кон је истакао да не разумије противаргумент за ковид пропуснице оцијенивши да је јасно да рестриктивне мјере могу да успоре пораст броја новозаражених.

"Посебно не разумем противаргумент за ковид пропуснице и неко други мора то да објашњава. Оно где имамо јединствен став јесте вакцинација. Сад можемо да кажемо - онај ко се није одлучио за вакцину, одлучио се за заражавање", рекао је Кон и истакао да питање обавезне вакцинације у Србији није до краја разријешено.

Танјуг / Независне