Бореновић и Тривић: Наша обавеза је да памтимо :: Semberija INFO ::

 

Бореновић и Тривић: Наша обавеза је да памтимо


Предсједник и потпредсједница ПДП-а, Бранислав Бореновић и Јелена Тривић, присуствовали су обиљежавању страдања Срба у западној Крајини, те положили цвијеће на Централни споменик погинулим борцима Мркоњић Града у Одбрамбено-отаџбинском рату Републике Српске.
 
- Управо на овом ратишту, у септембру и октобру 1995. године, завршио сам свој ратни пут који је трајао од 1992. године и са посебном емоцијом положио сам цвијеће на споменик саборцима који су дали живот за стварање наше Републике Српске. Република Српска је одбрањена у рату, а жртва поднијета за то мора нам бити стална опомена и обавеза да је чувамо у миру. Републику морамо јачати економски, политички, демографски и боље међународбо позиционирати, рекао је Бореновић.
 
Јелена Тривић, потпредсједница ПДП-а и народи посланик, истакла је да не смије бити заборављена жртва народа из 13 западнокрајишких општина:
 
- Овдје се догодио још један злочин над српским народом који још траје, јер за протјеривање 120.000 Срба и убиство 2014 цивила, међу којима су били жене и дјеца, нико није одговарао. Наша обавеза је да памтимо, одамо дужну пошту страдалима, али и да градимо бољу, јачу и успјешнију Републику Српску за преживјеле, потомке палих бораца, као и генерације које долазе, рекла је потпредсједника ПДП-а и народни посланик Јелена Тривић.
 
 
Информативна служба ПДП-а