Вучић: Ситуација на Балкану тешка, борићу се за мир :: Semberija INFO ::

 

Вучић: Ситуација на Балкану тешка, борићу се за мир


БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић каже да је забринут због тешке ситуације на Балкану и да је зато за њега важан предстојећи сусрет са руским предсједником Владимиром Путином, планиран за 25. новембар.

Вучић је, у ексклузивном интервјуу за Јутјуб канал "Соловјев лајв", чији су дијелови данас приказани на ТВ Русија 1 и на платформи Смотрим, истакао да ће се борити за мир практично по сваку цену, преноси агенција РИА Новости.

-Све што могу да ти кажем, драги пријатељу, је да имам велики страх пред будућношћу. И зато ми је, између осталог, важан сусрет са Путином. Борићу се за мир практично по сваку цену, али ситуација није лака - рекао је Вучић одговарајући на питање о могућости рата у региону.

Додао је да се боји да би све друго што би могао да каже било само доливање уља на ватру и да би људи то могли погрешно да протумаче.

-Зато ћу само рећи да је ситуација озбиљна, није лака, тешка је, без сумње - додао је предсједник Србије.

Говорећи о војној сарадњи Русије и Србије, Вучић је рекао да је она одлична и да Београд добија савремену опрему из Руске Федерације по коректним ценама, пренио је РТС.

Нагласио је да је Војска Србије данас много јача него што је била, захваљујући и огромној подршци и помоћи предсједника Путина.

Поручио је и да Србија жели да има руски ПВО систем С-400, али да то још не може себи да приушти.

Вучић напомиње да ће његов предстојећи сусрет са Путином бити 19. по реду у посљедњих седам година, на чему му је веома захвалан.

-Замислите, 19. пут председник Путин је нашао времена за председника или премијера Србије, 19. пут за последњих седам година. Колико је енергије уложио у односе са Србијом. Бескрајно му хвала на томе, ми то веома ценимо -истакао је Вучић.

Председник Србије је, у ексклузивном интервјуу за Јутјуб канал "Соловјев лајв", са познатим руским новинаром Владимиром Соловјевим, чији су дијелови на том каналу синоћ приказани, говорио о предстојећем сусрету са председником Русије Путином и енергетској ситуацији у свијету и Србији.


Глас Српске