Славиша Марковић: Неозбиљност, бахатост и испаде ове власти тешко је више и упратити :: Semberija INFO ::

 

Славиша Марковић: Неозбиљност, бахатост и испаде ове власти тешко је више и упратити


- Неозбиљност, бахатост и испаде ове власти тешко је више и упратити, јер се догађају ако не на дневном, онда на седмичном нивоу. Толико је неодговорности, да када Влада Републике Српске објави неку одлуку, више нико не зна да ли је у питању вијест неког портала сатиричне природе или је одлука стварна. Тако и ова последња одлука Владе Републике Српске, донијета у недјељу око 15 часова, а односи се на наредни дан, све је, само не одлука једне планске, одговорне  и планиране активности једне владе, која одлучује о судбини једног народа, рекао је потпредсједник ПДП-а Славиша Марковић.
 
Марковић каже да је бахатост показана и тако што су одлуком обухваћени само радници у јавним установама и јединицама локалне самоуправе, а не сви запослени у Републици Српској:
 
- У задњи час су многи родитељи школске дјеце или оне који похађају државне вртиће морали да организују данашњи дан. И то само зато што је некоме пало на памет да на конференцији за медије каже да је данас нерадни дан, па Влада, брже-боље, прекрши Закон о празницима Републике Српске и прогласи нерадни дан. Начини доношења одлука све више личе на епизоде „Надреалиста“, рекао је Марковић.
 
Он каже да након "мобилне болнице", набавки респиратора и препродаје по вишеструко вишој цијени од тржишне, набавки и продаје маски по баснасловним цијенама, безразложних прекида редовне наставе, тендера које добијају само повлаштене фирме, техничког гаса у болницама, надрогираних савјетника и слично, ова Влада може донијети још само једну исправну одлуку:
 
- Једино исправно што ова Влада може да уради јесте да сви, на челу са премијером, поднесу оставке и спасе народ и земљу од самих себе, закључио је Марковић.
 
 
Информативна служба ПДП-а