ПРЕДСТАВНИЦИ ОПШТИНЕ ЛОПАРЕ НА ОБИЉЕЖАВАЊУ ДАНА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ У БАВАРСКОЈ :: Semberija INFO ::

 

ПРЕДСТАВНИЦИ ОПШТИНЕ ЛОПАРЕ НА ОБИЉЕЖАВАЊУ ДАНА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ У БАВАРСКОЈ


Foto
У Њемачком граду Милдорф ам Ин, који је смјештен у покрајини Баварској, одржана је прослава Дана Републике Српске.

Организатор прославе је Мирослав Којадиновић који је, заједно са Робертом Прилером /Robert Priller/, сувласник компаније „Доматек“ /domatec GmbH/ у чијим је просторијама свечано обиљежен Дан Републике Српске.

„Одлучио сам се, уз подршку мога пријатеља и пословног партнера Роберта Прилера, да у нашој компанији обиљежимо и прославимо Дан Републике на који смо позвали представнике привредног, политичког, културног, друштвеног и медијског живота овог дијела Њемачке“, саопштио је Којадиновић.

Он је навео да су прослави, поред представника српске дијаспоре из ове регије, присуствовали представници привредног и политичког живота Њемачке, а међу њима је био и Штефан Фриш /Stephan Frisch/, привредник који у својој компанији „Енџи“ /Engie/ запошљава, у Њемачкој и широм Европе и свијета, преко 340 000 радника, међу којима има и велики број Срба из Републике Српске и Србије.



Мирослав Којадиновић, познати хуманитарац родом из Теслића, каже да је за сваког човјека из Српске обавеза и велика част да се обиљежи њен празник, без обзира да ли се човјек налази у отаџбини или ван ње, те да га нарочито весели што прослави присуствује делегација општине Лопаре за коју је он посебно везан.

„Велико ми је задовољство што сам, заједно са делегацијом општине Лопаре, био дио овог догађаја, који је показао да Републике Српске има гдје год се наши људи живе и раде“, рекао је у својој изјави новинарима Желимир Нешковић, који је одборник у Скупштини општине Лопаре, а по занимању је љекар и стручни сарадник у компанији „Доматек“.

Он изразио велику захвалност Мирославу Којадиновићу на организацији прославе и за сва хумана дјела која он чини у општини Лопаре и широм Републике Српске.

Поред Нешковића делегацију општине Лопаре су сачињавали Горан Тасовац, замјеник начелника и Мирко Николић који је запослен у општинској управи.

Обиљежавању Дана Републике Српске у Баварској је присуствовао и градоначелник Бања Луке Драшко Станивуковић.