НАКОН ЧЕТИРИ ДАНА У БУНАРУ: ИЗВУЧЕН ДЈЕЧАК, НЕ ЗНА СЕ ЈЕ ЛИ ЖИВ :: Semberija INFO ::

 

НАКОН ЧЕТИРИ ДАНА У БУНАРУ: ИЗВУЧЕН ДЈЕЧАК, НЕ ЗНА СЕ ЈЕ ЛИ ЖИВ


Рајан је извучен након што је четири дана провео заробљен у бунару, а за сада се не зна у каквом је стању дјечак.

Петогодишњи Рајан који је у уторак пао у бунар  дубок 32 метра, извучен је након четири дана заробљеништва уз помоћ великих напора спасилачких служби, међутим за сада није познато да ли је малишан жив.

Експерти упозоравају да је"немогуће" потврдити да ли је дјечачић жив, након што је четири дана провео у немогућим условима. Спасилачки тимови, који су посљедња три метра рукама копали како не би покренули клизиште, стигли су до дјечака који је "непокретан". Они су багерима ископали тунел паралелан са мјестом гдје је дјечак био заглављен и успјели су да га евакуишу.

Дјечак је на путу до ургентног центра. На лицу мјеста се окупило неколико хиљада људи, међу којима су и Рајанови родитељи који ноћима нису спавали због бриге за дјечаков живот. Несрећа се догодила када је отац малишана радио на бунару.

"Само на секунд сам скинуо очи са њега и он је пао у бунар. Нисмо спавали уопште", рекао је раније отац новинарима.

Његова мајка замолила је Мароканце да се моле да њен син буде спасен. Хиљаде Мароканаца је на друштвеним мрежама изразило своје саосећање са дечаком, због чега је хештег #СавеРаyан постао популаран на Твитеру широм земље.

"Молим се и молим Бога да из тог бунара изађе жив и безбједан. Молим те, Боже, олакшај мој и његов бол, у тој рупи прашине", рекла је дјечакова мајка Васима Харчич за локалну телевизију 2M.

(МОНДО)