У АКЦИЈИ "МУЛТИ" УХАПШЕНИ ДРЖАВЉАНИ СРБИЈЕ И ХРВАТСКЕ :: Semberija INFO ::

 

У АКЦИЈИ "МУЛТИ" УХАПШЕНИ ДРЖАВЉАНИ СРБИЈЕ И ХРВАТСКЕ


- Бојан Божић из Београда, Ђорђе Ћетковић из Бијељине, те Лука Ласић и Бранислав Аничић из Хрватске ухапшени су у полицијској акцији "Мулти" због сумње да су починили осам тешких крађа, док се за К. М. из Ливна још трага, потврђено је "Гласу Српске".

Након хапшења осумњичених утврђено је да су за Божићем расписане три међународне потјернице од стране Интерпола Београд због кривичних дјела повреда која узрокује смрт, убиство из нехата и убиство.

Из Полицисјке управе Бањалука, наводећи иницијале, саопштили су да се ухапшени сумњиче да су на подручју Бањалуке од јануара до половине фебруара починили шест кривичних дјела тешка крађа и по једно кривично дјело тешка крађа на подручју Бијељине и Добоја.

- У претресу стана, возила и других просторија на подручју града Бањалука и Кантона Сарајево које користе осумњичена лица пронађен је златни накит, провалнички алат, дијелови оружја, бијела техника, лична документа трећих лица, телефони, сим картице, комплети и дијелови полицијске униформе, одређена количина таблета које својим изгледом асоцирају на опојну дрогу екстази и одређена количина бјеле прашкасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрог спид, као и други предмети који се могу довести у везу са извршењем ових кривичних дјела- наводи се у саопштењу полиције, те додају да су мета напада биле породичне куће.

Акцију "Мулти" реализовали су у четвртак полицајци Полицијске управе Бањалука, а усмјерена је на спречавање и откривање имовинских кривичних дјела. Све мјере и радње у оквиру ове акције предузете су у сарадњи с Окружним тужилаштвом Бањалука, а по наредбама Основног суда у Бањалуци. Одређене активности у оквиру ове акције су предузете у сарадњи с полицијским службеницима МУП-а Кантона Сарајево и МУП-а Унско-санског кантона. У току је криминалистичка обрада осумњичених, док ће Божић бити спроведен Суду БиХ ради предузимања мјера и радњи из њихове надлежности.

(Глас Српске)