НИСУ УПЛАЋИВАЛИ ДОПРИНОСЕ РАДНИЦАМА У КАФАНИ, ОШТЕТИЛИ БУЏЕТ РС ЗА 27.265 КМ :: Semberija INFO ::

 

НИСУ УПЛАЋИВАЛИ ДОПРИНОСЕ РАДНИЦАМА У КАФАНИ, ОШТЕТИЛИ БУЏЕТ РС ЗА 27.265 КМ


- Тројац З.Љ. и С.Љ. из Оштре Луке и З.М. из Бањалуке терете се да су као послодавци за три раднице у угоститељском објекту у Приједору нису уплаћивали доприносе, ускративши им право на исплаћивање примања током боловања, годишњих одмора и слободних дана, а буџет Републике Српске оштетили за 27.265,30 КМ.

Против њих су службеници Полицијске управе Приједор Окружном јавном тужилаштву Приједор поднијели извјештај због постојања основа сумње да су починили кривична дјела повреда основних права радника, повреда права из социјалног осигурања, незаконито поступање у привредном пословању и злоупотреба овлашћења у привреди.

"Осумњичени се терете да од 2013. до 2021. године као послодавци у различитим периодима, за три раднице у угоститељском објекту у Приједору нису уплаћивали доприносе из области пензијско-инвалидског и здравственог осигурања, ускративши им право на исплаћивање личних примања током боловања, годишњих одмора и слободних дана. Укупан износ неизмирених доприноса који представљају јавни приход и за који је оштећен буџет РС износи 27.265,30 КМ", наводи се у полцијском саопштењу.
 
(Независне)