ИЗ МИНИСТАРСТВА ПОЉОПРИВРЕДЕ СРПСКЕ НАЈАВЉУЈУ РИГОРОЗНЕ КОНТРОЛЕ ПОВРТАРА :: Semberija INFO ::

 

ИЗ МИНИСТАРСТВА ПОЉОПРИВРЕДЕ СРПСКЕ НАЈАВЉУЈУ РИГОРОЗНЕ КОНТРОЛЕ ПОВРТАРА


Foto
Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске добило је неколико пријава у којим се сугерише да је приликом прошлогодишњег обрачуна премије за поврће, било одређених злоупотреба од стране корисника подстицаја.

Из овог министарства поручују да ће, посредством Републичке управе за инспекцијске послове, обавитии ригорозну провјеру свих навода и обуставити исплату додатних средстава за оне произвођаче који буду предмет контроле до окончања инспекцијског надзора.

Наглашавају да ће за све утврђене неправилности, бити наређен поврат исплаћених средстава.

- Ти произвођачи ће бити искључени из система подстицаја на одређени период. Истовремено, наглашавамо да ће Министарство пољопривреде током производне 2022. године, интензивније спроводити контроле пријављених површина под поврћем и пријављених количина откупљеног поврћа - наглашавају у овом министарству.

Подсјећају да је Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске обезбиједило додатних 10 милиона КМ за подршку пољопривредној производњи о чему смо раније упознали јавност. Дио тих средстава, 1,8 милиона КМ, издвојен је за подршку повртарском сектору, саопштено је из овог министарства.

- Желимо да новац што прије уплатимо на рачуне наших повртара, те ће се обрачун вршити на бази прошлогодишње производње поврћа - поручују из МПШВ.

(Српска Инфо)