ЦИЈЕНА УЉА И ДАЉЕ РАСТЕ :: Semberija INFO ::

 

ЦИЈЕНА УЉА И ДАЉЕ РАСТЕ


Литар јестивог уља у Републици Српској кошта и до 5,9 КМ, што је убједљиви рекорд у цијени ове основне животне намирнице. На тржишту има и јефтинијих уља, па ова основна животна намирница, у просјеку, кошта око 4,85 КМ.
Уназад нешто више од мјесец дана, литар уља у Српској је, у просјеку поскупио за више од 35 одсто. Наиме, просјечна цијена јестивог уља у првој седмици марта била је око 3,5, док су најскупља коштала 4,8 КМ.

Вртоглави  раст цијена уља и осталих животних намирница , наравно највише осјете пензионери и остале категорије становништва са најнижим примањима. Питали смо наше суграђане, како излазе на крај са све већим цијенама, основних животних намирница.

- Са пензијом од 370 КМ, сва храна ми постаје лукзуз па тако и уље. Док купим лијекове, за храну ми не преостане скоро ништа и да ми није дјеце која ми помажу, буквално  бих био гладан”, каже Гојко Ј, пензионер из Патковаче.
- Уље је прескупо, тако да сада више користим домаћу маст, коју исто тако купујем, али је много јефтинија, а издравија је”, рекла нам је Мира С. домаћица из Бијељине.

Семберија инфо - Љ. Љубојевић