ТУЗЛАНСКИ АЕРОДРОМ ОЈАЧАВА ТУРИСТИЧКЕ ЛЕТОВЕ :: Semberija INFO ::

 

ТУЗЛАНСКИ АЕРОДРОМ ОЈАЧАВА ТУРИСТИЧКЕ ЛЕТОВЕ


 Авио-компанија "Рyанаир" саопштила је да уводи летове за Тузлу са шведског аеродрома Арланда, главног аеродрома у Стокхолму, и аеродрома Меминген у Њемачкој.

Од новембра ће поменуте линије бити у функцији два пута седмично.
Како су казали са Међународног аеродрома Тузла, у партнерству с УСАИД пројектом развоја одрживог туризма у Босни и Херцеговини, овај аеродром ради на привлачењу нових авио-превозника и проширењу постојећих рута.
И резултат те сарадње управо је успостављање летова "Рyанаир" компаније за Шведску и Њемачку уз чињеницу да више од половине долазака страних туриста буде реализовано ваздушним прометом, што представља важан фактор за експанзију туристичке индустрије.

"Увођење летова авио-компаније као што је 'Рyанаир' значајно је постигнуће за Међународни аеродром Тузла, јер се ради о највећој авио-компанији у Европи, која опслужује преко 230 аеродрома у преко 40 земаља. Нове авио-линије у Тузли даће велики допринос економији Тузланског кантона и цјелокупне Босне и Херцеговине, јер боља повезаност авио-линијама доприноси економији тако што повезује људе и регије и игра кључну улогу у интеграцији земље с остатком свијета", рекао је Карл Вурстер, директор Канцеларије за економски развој УСАИД/БиХ.
Нове опције путовања које је "Рyанаир" на располагање понудио источноевропским регијама повећале су број посјетилаца који не посјећују само подручја у близини аеродрома, већ и главне градове и друге регије.
То значи да ове руте неће користити само Тузланском кантону, већ и цијелој држави, што туристичким организацијама пружа прилику да промовишу своје туристичке производе на приоритетним емитивним тржиштима на којима "Рyанаир" послује.

Осим тога, градски одмор постаје све чешћи облик туристичких путовања у Европи, а на то утичу јефтини летови. Све то је за Тузлу добра прилика.

"По успостављању сарадње са нашим новим партнером авио-компанијом 'Рyанаир' константно се ради на идејама за унапређење мреже летова са Међународног аеродрома Тузла. Осим раније најављених летова за зимску сезону, тренутно смо у прилици обрадовати путнике аеродрома Тузла додатним летовима за Беч, који ће се обављати током зимске сезоне у организацији авио-компаније 'Рyанаир'. 'Рyанаир' је укључио аеродром Тузла у свој план ширења пословања и повећања броја летова из једне од својих највећих база у Бечу. Наиме, и поред интереса путника у претходној зимској сезони, летови за Беч с аеродрома Тузла нису саобраћали током цијеле зимске сезоне тако да је сада циљ да путници са аеродрома Тузла имају у понуди летове према овој раније недовољно опслуженој дестинацији", рекао је Џевад Халилчевић, директор Међународног аеродрома Тузла.

Он је додао да су летови за Беч током зимске сезоне планирани шест пута седмично, а путници ће имати прилику да по веома повољним цијенама скоро на дневној бази лете на релацији Беч - Тузла.

Осим поменуте компаније, на овом аеродрому одавно већ послује и компанија "WиззАир", која тренутно има из Тузле летове на 15 дестинација.

Независне