"ВОДА ОД 4 ЕВРА" У ЦРНОЈ ГОРИ ПОДИГЛА БУРУ :: Semberija INFO ::

 

"ВОДА ОД 4 ЕВРА" У ЦРНОЈ ГОРИ ПОДИГЛА БУРУ


Foto
"Цијене су као на Азурној обали, вода је 4 евра". Ово је изјава којом је премијер Црне Горе Дритан Абазовић усијао већ прилично врело љето, али са хладним тушем за црногорске туристичке раднике, јер им је ова сезона, иначе без икаквих ковид мјера, осјетно лошија од претходне.

Цијене на популарним љетњим дестинацијама иначе су у фокусу, а ове у Црној Гори нарочито и то специјално посљедњих дана, од када се и премијер обратио овим ставом.
 
Сад се поводом цијена које је Блиц истражио, огласила и Национална туристичка организација Црне Горе, те приложила податке који су они прикупили, а који, како истичу, говоре о “реалним цијенама на црногорском приморју”.

Када је о цијени пића ријеч, о чему је причао и сам премијер Абазовић, алкохолна у просјеку коштају, навео је “Блиц”, од 4 до 8 евра, кафа до 5, док је и вода поскупила, па сада износи чак 4 евра.
 
Међутим, из поменуте црногорске националне туристичке организације наводе како су, а према њиховим сазнањима са лица мјеста, те цијене драстично мање, те су овом приликом “навели тачне цифре” за које сматрају да су тренутно актуелне по популарним црногорским одмаралиштима.
 


– Желимо да нагласимо да је у најпопуларнијим љетовалиштима и на “топ” локацијама гостима на располагању изузетно квалитетан приватни смјештај за врло приступачне цијене. Конкретно у центру Будве близу обале, може се наћи приватан смештај у просјеку од око 18 евра по особи – истиче Нина Вукчевић испред поменуте туристичке организације Црне Горе.
 
Такође, када су у питању цијене трошкова такси услуга у Будви, црногорска туристичка организација наводи “стварно стање” које је њима познато са терена.
 
– Уколико позовете било које црногорско такси удружење видјећете да цијене превоза од аеродрома у Тивту до Будве кошта већ од 25 евра – истакли су они и такође се дотакли цијена лежаљки на црногорским плажама, које, према писању “Блица” коштају око 20 евра.
 


– Цијене сета лежаљки се могу наћи већ од 10 евра, док је на главној плажи у Будви за први ред лежаљки потребно издвојити 15 евра. Важно је истаћи и то да су након 17 сати лежаљке потпуно бесплатне. Притом, уколико не желите да изнајмите плажни мобилијар, имате могућност да се потпуно бесплатно сунчате на свом пешкиру на свакој плажи, имајући у виду да се сходно Правилнику о уређености купалишта на мору, 50 одсто свих плажа и купалишта, изузев хотелских ослобођено од плажног мобилијара – наводе из Организације.
 
Организација даље наводи како се у самом срцу Старог града у Будви кафа креће од 1.40 евра, негазирана вода 1.50 евра, сок од 2 евра, пиво од 3 евра.
 


– Куглу сладоледа је могуће купити за 50 центи, док је доручак могуће приуштити већ од 3.30 евра. За љубитеље брзе хране, хамбургер се може купити по цијени од 3 евра. На Јазу, на самој плажи можете ручати за већ од 5 евра по особи колико је потребно издвојити за готово јело, док, примјера ради, шпагете “царбонара” стоје 7 евра. Морска храна на обали мора креће се већ од 9 евра колико кошта рижото са плодовима мора, док у центру Будве рижото можете наћи и по цијени од 5.50 евра – тврде у овој туристичкој организацији.
 
Додају како је и цијена за све оне који пожеле да се у Будви провозају бродићем доста приступачна, па тако вожња до острва Хаваји, односно повратна карта до тог мјеста кошта 3 евра.

(Српска Инфо)