ФОНД ЗДРАВСТВЕНОГ ОСИГУРАЊА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ: ТРИ ДЕЦЕНИЈЕ ОД ОСНИВАЊА :: Semberija INFO ::

 

ФОНД ЗДРАВСТВЕНОГ ОСИГУРАЊА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ: ТРИ ДЕЦЕНИЈЕ ОД ОСНИВАЊА


Foto
Фонд здравственог осигурања Републике Српске основан је 27. јула 1992. године одлуком Народне скупштине Републике Српске. Тим поводом су у Бијељини, Бањалуци, Источном Сарајеву, Добоју, Приједору, Фочи, Зворнику и Требињу организовали дружење са грађанима, како би их информисали о њиховим правима. Како су истакли из Фонда, грађане је највише интересовала процедура остваривања права у области здравственог осигурања.

У саопштењу Фонда се наводи да је „ово била прилика и да грађани изнесу радницима Фонда евентуалне проблеме са којима се сусрећу приликом остваривања права из здравственог осигурања, те дају сугестије, јер нам је циљ да и даље партнерски градимо што бољи систем здравственог осигурања у Републици Српској”.

-Грађани су информисани и о новим правима уведеним у протеклим годинама, као што су нове процедуре лијечења и терапије, а константно се ради и на поједностављењу процедура како би осигураници своја права користили на што једноставнији и бржи начин”, наводи се у саопштењу и наглашава да је “циљ ових активности јачање свијеста грађана о значају здравственог осигурања”.