ПОГЛЕДАЈТЕ ВРЕМЕНСКУ ПРОГНОЗУ ЗА ПРВУ ПОЛОВИНУ АВГУСТА :: Semberija INFO ::

 

ПОГЛЕДАЈТЕ ВРЕМЕНСКУ ПРОГНОЗУ ЗА ПРВУ ПОЛОВИНУ АВГУСТА


Foto: Ilustracija
У поређењу с протеклим викендом, сљедећих дана у Босни и Херцеговини ће бити више сунчаног времена, а температуре ваздуха ће још мало порасти, прогноза је Федералног хидрометеоролошког завода.

Иако ће температуре бити у лаганом порасту, ипак неће постојати велика опасност од топлотног таласа који може утицати на здравље становништва.

Како наводе, услови за појаву локалних пљускова постојаће на почетку седмице. Од средине седмице услови ће изостати, превладаваће сунчано и стабилно вријеме.

Наглашавају да средином дана треба повести рачуна о УВ зрачењу и високим температурама.

Очекиване минималне јутарње температуре ваздуха варираће од 13 до 19 степени Целзијуса у Босни, на југу Херцеговине до 24 степена. Највише очекивање дневне температуре биће између 28 и 33 степена, на југу до 36 степени.

Према прогнози Завода, почетком сљедеће седмице, према расположивим синоптичким материјалима, у централним и јужним подручјима земље могуће су слабе падавине. Остатак седмице требало би да буде стабилно и сунчано.

Јутарње температуре биће у распону између 14 и 19 степени у Босни до 22 у Херцеговини. Максималне температуре кретаће се између 29 и 34 степена у Босни до 36 степени у Херцеговини.

За сутра је прогнозирано мало до умјерено облачно и нешто сунчаније на југу. Током дана, понегдје у југозападним подручјима може пасти и мало кише или краткотрајни пљусак. Понегдје уз кишу могућа је и грмљавина. Очекивана јутарња температура је од 11 до 17, на југу земље до 22, а највиша дневна од 27 до 34 степена.

У сриједу се очекује сунчано вријеме уз малу до умјерену облачност. Јутарња температура од 15 до 21, на југу земље до 24, а највиша дневна од 28 до 34 степена.

У четвртак ће, како прогнозира Завод, бити сунчано уз малу до умјерену облачност. Јутарња температура од 17 до 23, на југу земље до 26, а највиша дневна температура од 28 до 34 степена.

(Независне)