КАМПАЊА ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ БИЈЕЉИНА :: Semberija INFO ::

 

КАМПАЊА ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ БИЈЕЉИНА


ЗАШТИТИМО ДЈЕЦУ У САОБРАЋАЈУ !
 
Полицијска управа Бијељина током септембра 2022. године реализује републичку акцију „Заштитимо дјецу у саобраћају“, коју организује Министарство унутрашњих послова Републике Српске, поводом почетка нове школске године, а са циљем заштите малишана школског узраста у саобраћају.
 
Тим поводом, полицијски службеници ће у наредном периоду обилазати све школе у циљу планирања појачаних контрола учесника у саобраћају у близини школских установа и евидентирања уочених прекршаја непрописног паркирања у зонама школа, пјешачким зонама, аутобуским стајалиштима и зонама пјешачких прелаза, те прекршаја „однос возач – пјешак“.
 
Такође, на подручју Полицијске управе Бијељина од 1. до 30.септембра 2022. године вршиће се појачана контрола брзине кретања путем радарског система, а све са циљем превенције и смањења учешћа неприлагођене и непрописне брзине у саобраћајним незгодама.
 
Поред наведеног, током септембра планирана је реализација регионалне акције, са акцентом на контролу техничке исправности аутобуса којима се врши организовани превоз дјеце, као и контрола возача под дејством алкохола.
 
Полицијска управа Бијељина, апелује на возаче да поштују саобраћајне прописе и правила, посебно када је у питању ограничење брзине кретања, јер одговорним понашањем доприносимо безбједности свих учесника у саобраћају.