КАЗНЕ УГОСТИТЕЉИМА ЗБОГ НЕИЗДАВАЊА ФИСКАЛНИХ РАЧУНА У ВРИЈЕДНОСТИ 39.400КМ :: Semberija INFO ::

 

КАЗНЕ УГОСТИТЕЉИМА ЗБОГ НЕИЗДАВАЊА ФИСКАЛНИХ РАЧУНА У ВРИЈЕДНОСТИ 39.400КМ


- Инспекторат Републике Српске спровео је 27. августа 57 контрола, а у 41 случају утврђене су неправилности због којих су инспектори издали 41 прекршајни налог у вриједности од 39.400 КМ, саопштено је из Инспектората.
Како се наглашава, највећи број откривених неправилности односио се на неиздавање фискалних рачуна у угоститељским објектима, што је област на којој је и био акценат контрола.

"Ово је други пут у агвусту да је тржишна инспекција спровела вечерњу контролу / 13. и 27. августа/ са акцентом на издавање фискалних рачуна. Укупно је спроведено 169 контрола, неуредно је било 100, инспектори су издали 101 прекршајни налог у вриједности од 98.400 КМ", истиче се у саопштењу.

У саопштењу се наглашава да је с циљем сузбијања сиве економије и нелојалне конкуренције, Инспекторат Републике Српске спровео интезивне и координисане инспекцијске контроле.

Формирано је шест инспекцијских тимова, које су чинили републички, општински и градски тржишни инспектори који су 27. августа вршили надзор на подручју цијеле Републике Српске, са акцентом на издавање фискалних рачуна.

По налогу главног републичког тржишног инспектора, контроле су вршене у периоду од 20.00 до 24.00 часа. 

(Глас Српске)