РАСПИСАН НОВИ КОНКУРС ЗА ДИРЕКТОРА ИНСПЕКТОРАТА РС :: Semberija INFO ::

 

РАСПИСАН НОВИ КОНКУРС ЗА ДИРЕКТОРА ИНСПЕКТОРАТА РС


Foto: Dejan Božić/RAS Srbija
Јавни конкурс за директора Републичке управе за инспекцијске послове, односно Инспектората РС, поново је расписан.

Агенција за државну управу РС конкурс је објавила у сриједу, 24. јула, заједно са конкурсом за избор директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције, а остаје отворен 15 дана.

Како нам је речено у Агенцији, претходни конкурс за директора Инспектората, из децембра прошле године, није успио, односно поништен је, с обзиром на то да није било услова да се он спроведе. Тврде да није именована конкурсна комисија, па су се након 60 дана стекли услови да се конкурс поништи, а документација врати кандидатима који су се пријавили. У вријеме када је конкурс расписан, наиме, није постојао ни договор коалиционих партнера у РС у вези с подјелом функција у институцијама и јавним предузећима.

Како су раније у Агенцији за државну управу потврдили медијима, на тај конкурс пријавило се, ипак, шест кандидата, а међу њима и актуелна в.д. директорка Инспектората Данијела Батар.

Сада су се, додају у агенцији, стекли услови да се поново крене с том процедуром.

Међу посебним условима за мјесто директора Инспектората наводи се најмање 240 ЕЦТС бодова, медицински факултет (студијски програм фармација), правни факултет или економски факултет, три године радног искуства у траженом степену образовања, те положен стручни испит за рад у републичким органима управе. Услови су били исти и на претходном конкурсу.

Посебни услови за директора новог републичког секретаријата су ВИИ степен стручне спреме, факултет за привредни развој или економски факултет, најмање три године радног искуства у траженом степену образовања, као и положен стручни испит за рад у републичким органима управе.

Подсјећамо, јавни конкурс за избор новог директора Инспектората РС био је расписан и 12. октобра прошле године, али је прије истека рока поништен, на захтјев ове управе.

Данијела Батар је на челу Инспектората РС од маја прошле године, када је именована за вршиоца дужности, а након што Влада РС тада дужности директора Инспектората разријешила Предрага Томића.

(Српска инфо)