Демократски народни савез прославио своју Крсну славу – Светог Димитрија Солунског, у народу познатијег као Митровдан :: Semberija INFO ::

 

Демократски народни савез прославио своју Крсну славу – Светог Димитрија Солунског, у народу познатијег као Митровдан


Демократски народни савез је у Бањалуци у просторијама Главног одбора, прославио своју Крсну славу – Светог Димитрија Солунског, у народу познатијег као Митровдан.
 
У присуству најужег руководства ДНС-а, Предсједништва ДНС-а и чланова, предсједник ДНС-а Ненад Нешић је свим члановима ДНС-а, грађанима који славе Митровдан, честитао Крсну славу, пожелио добро здравље, породичну срећу, успјехе, и свеукупан напредак Републике Српске и њених грађана.
 
Посебно се осврнуо на актуелни политички тренутак, ситуацију у свијету, региону и Републици Српској и искушењима пред којима се налази српски народ у свијетлу кризе у Украјини, положаја српског народа на Косову и Метохији, и политичких притисака представника најмоћнијих земаља свијета на Републику Србију и Републику Српску.
 
Изразио је жељу и потребу да се у временима која долазе издигнемо изнад свих политичких сукоба и подијела у интересу постизања консензуса око минимума националних интереса, што би нам омогућило да водимо политике које ће довести до политичке стабилности и економског просперитета.
 
Говорећи о стању у Демократском народном савезу рекао је да послије Општих избора 2022. године и свих претрпљених удара од 2018-2022 године органи  Странке су анализирали и сагледали укупно стање, изразили незадовољство постигнутим резултатом, али и констатовали чињеницу да освојена четири мандата у Народној скупштини и  28.502 гласа која обавезују на даљи рад.
 
Као што је Свети Димитрије био непоколебљив у одбрани својих ставова и хришћанства, тако ће и ДНС у периоду који је испред нас учинити све да поврати повјерење грађана и досљедно проводи своје политике по којима је био препознатљив од настанка до данас.


ДНС