ЕБРД: Одобрено девет милиона еура за кредитирање малих и средњих предузећа :: Semberija INFO ::

 

ЕБРД: Одобрено девет милиона еура за кредитирање малих и средњих предузећа


Европска банка за обнову и развој (ЕБРД) одобрила је зајам од 9.000.000 еура Рајфајзен банци у Босни и Херцеговини, уз додатни грант Европске уније, за кредитирање малих и средњих предузећа, саопштено је из те финансијске институције.

Предузећа ће се моћи пријавити за средства која ће уложити у нову опрему и модернизацију што ће им помоћи да повећају продуктивност, смање оперативне трошкове и побољшају усклађеност са стандардима Европcке уније.

"Улагања се могу односити на широк распон опреме и софтверских рјешења, укључујући области дигиталне трансформације и енергетске ефикасности. Циљ је подржати мала и средња предузећа да се издигну из оквира уобичајног пословања и улажу у повећање конкурентности на локалним и тржиштима ЕУ", стоји у саопштењу.

Осим зајмова, мала и средња предузећа ће у виду гранта добити подстицајна средства до 15 одсто укупног износа зајма, а ове подстицаје финансира ЕУ.

Директор Канцеларије ЕБРД-а у БиХ Мануела Нисл изразила је задовољство што су постали партнери са Рајфајзен банком која има снажну мрежу клијената малих и средњих предузећа и што је проширено ово додатно финансирање за локална мала и средња предузећа, наводе из ЕБРД-а.


​БХРТ