Вучић одликовао полицајце са КиМ :: Semberija INFO ::

 

Вучић одликовао полицајце са КиМ


Фото - Танјуг

БЕОГРАД- Предсједник Србије Александар Вучић уручио је данас одликовања капетану Ненаду Ђурићу, суспендованом директору Регионалног директората полиције Митровица Сјевер на КиМ и капетану Александру Филиповићу, који је био на дужности шефа Регионалне оперативе директората полиције Митровица Сјевер.


"Ви сте своју државу послушали, чак и када се са њеним одлукама нисте слагали, урадили оно што вам је срце желело и најчасније сте се понели, када сте били онемогућени у вршењу своје дужности", поручио је Вучић у Предсједништву Србије.

Истакао је да су они бранили исконске европске вриједности, бар онакве какве би требало да буду, а то је и поштовање потписаних међународних споразума.

"Хвала вам што сте чували мир, стабилност све ове године, за пркос, за веру, за наду и љубав који се сте показали према српском народу и држави Србији, према Косову и Метохији", поручио је предсједник Вучић.

„Ваша мирна и сталожена, али одлучна акција ни против кога усмерена, која вас је сврстала у ред оних обичних јунака о којима се ретко говори, јете нешто на шта можете да будете поносни“ истакао је Вучић.

Вучић је Ђурићу уручио Орден заслуга за одбрану и безбједност првог степена који се додејљује за натпросјечно, узорно и часно извршавање дужности и задатака у областима одбране и безбједности.

Капетану Филиповићу, предсједник Србије је уручио Златну медаљу за храброст "Милош Обилић", која се додјељује за дјела у којима је до изражаја дошла лична храброст.

Додјели одликовања у Предсједништву Србије присуствовали су директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић и други представници Канцеларије за КиМ, као и чланови породица одликованих полицајаца.


Танјуг / Глас Српске