Држављанка Сирије признала наређење за напад у Истанбулу, ухапшено још 46 осумњичених :: Semberija INFO ::

 

Држављанка Сирије признала наређење за напад у Истанбулу, ухапшено још 46 осумњичених


Истрагом турске полиције утврђено да је терористкиња која је извела напад у Истанбулу наређење добила из центра организације ПКК/ПJД/JПГ у Кобанију, у Сирији.

Из турске полиције у понедјељак су објавили саопштење у вези са истрагом након јучерашњег бомбашког напада у улици Истиклал, у Истанбулу, у којем је погинуло шест особа.

Полиција је синоћ касно у истанбулској четврти Кућукћекмеће ухапсила 23-годишњу Ахлам Албасхир, држављанку Сирије.

У саопштењу се наводи како је утврђено да је терористкиња која је извела напад у Истанбулу наређење добила из центра организације ПКК/ПJД/JПГ коју Турска сматра терористичком.

Терористкиња одговорна за напад у Истанбулу признала је обуку организације ПКК/ПJД/JПГ за обавјештајце те да је из сиријског Африна илегално ушла у Турску.

Истанбулска полиција након терористичког напада ухапсила је 46 осумњичених у операцијама на 21 локацији, након прегледа снимака са 1.200 надзорних камера.

Управа полиције у Истанбулу лабораторијским налазима утврдила да је у терористичком нападу кориштен експлозив ТНТ.

У јучерашњој експлозији у истанбулској улици Истиклал погинуло је шест, а повријеђена је 81 особа. Педесет повријеђених је пуштено из болница, док се петоро налази на јединицама интензивне његе.


БХРТ