ДИЈАСПОРА ПУНИ КАФАНЕ У СРПСКОЈ ЗА НАЈЛУЂУ НОЋ :: Semberija INFO ::

 

ДИЈАСПОРА ПУНИ КАФАНЕ У СРПСКОЈ ЗА НАЈЛУЂУ НОЋ


До најлуђе новогодишње ноћи остало је нешто више од мјесец дана, а многи грађани су већ на вријеме резервисали своје мјесто у угоститељским објектима широм Српске.

Наиме, како су казали саговорници "Независних новина", овогодишња прослава Нове године би према досадашњој статистици требало да надмаши ону рекордну из 2019. године.

Да грађани на вријеме резервишу своје мјесто за "Независне" потврђују из ресторана "Рибарска прича" у Добоју, гдје за прославу Нове године више нема ниједног слободног мјеста.

"Наши капацитети су у потпуности попуњени, како за новогодишњу ноћ 31. децембра, тако и за репризу 1. јануара", наводе из овог ресторана.

Милена Станишић, маркетинг менаџер етно-села Станишићи, за "Независне новине" наводи да су грађани веома заинтересовани за прославу Нове године у њиховом комплексу.

"У етно-селу Станишићи дочек се организује у 'Коноби' и у свечаном салону 'Москва'. Резервације су већ кренуле, а како се приближава децембар, ми све више попуњавамо наше капацитете", казала је Станишићева.

Према њеним ријечима, гости ове године на вријеме резервишу мјеста.

"Чини се да ће ова година према досадашњој статистици надмашити 2019. Изгледа да су рестрикције које смо имали претходних година и те како утицале на грађане. Мислим да ове године коначно могу без проблема да уживају у прослави", казала је Станишићева.

Како додаје, већина гостију долази из иностранства.

"Већина наших гостију долази из иностранства, али наравно да из региона доминирају гости из Србије", рекла је Станишићева.

Из ресторана "Бањалучки сплав" за "Независне новине" истичу да је интересовање грађана на завидном нивоу.
"Још нису кренуле потврде резервација, али ми из дана у дан имамо све већи број позива, односно грађани зову и распитују се на вријеме", наводе из овог ресторана.

Како додају, потврђивање резервација сваке године крене почетком децембра.

"Ближи се децембар, ми сваке године до 10. децембра попунимо наше капацитете", наводе из овог ресторана.
Када је ријеч о гостима, наводе да су то углавном странци.

"Наши гости су углавном из дијаспоре. Наравно да имамо и домаће госте, али на оваквим прославама доминирају странци или наши људи који живе вани па дођу за празнике код нас", наводе они.

Из бањалучке "Кафане" наводе да још нису објавили ко ће наступати за Нову годину, али да се грађани и те како распитују.

"Код нас још нису кренуле резервације, јер још нисмо објавили ко ће пјевати за најлуђу ноћ, али свакако имамо много заинтересованих и људи се све више распитују", наводе из овог локала.

(Независне)