Кфор: Разматрамо захтјев Србије за повратак војске на КиМ :: Semberija INFO ::

 

Кфор: Разматрамо захтјев Србије за повратак војске на КиМ


Кфор је данас потврдио да је примио захтјев Владе Србије за повратак српских снага на КиМ и поручио да га тренутно разматра.
 
"Добили смо писмо из Србије и сада га испитујемо. Кфор остаје веома опрезан и потпуно способан да испуни свој мандат који произлази од Уједињених нација", поручују из Кфора за приштинску Коху.
 
Министар одбране Србије Милош Вучевић претходно је данас рекао да је обавестио предсједника Александра Вучића и премијерку Ану Брнабић да је Комисија за примјену војно-техничког споразума из Куманова предала Кфору захтјев у писаном облику за враћање до 1.000 припадника српске војске и полиције на Косово и Метохију.
 
Влада Србије донијела је синоћ одлуку да, у складу са Резолуцијом 1244 Савета безбједности УН, Кфору упути захтјев за враћање до хиљаду српских снага безбједности на КиМ.
 
Захтјев је упуцхен у тренутку када Срби са сјевера КиМ већ седми дан протестују на барикадама због противправног хапшења бившег полицајца Дејана Пантића, али и других Срба са КиМ и упада специјалних јединица косовске полиције на сјевер.
 
Још један Србин, некадашњи полицајац, ухапшен је данас у Сјеверној Митровици, сазнаје Косово онлајн.
 
 Према информацијама Косово онлајн некадашњи полицајац Зоран Михајловић, ухапшен је данас у Сјеверној Митровици и за сада није познато шта се Михајловићу ставља на терет.

(Глас Српске – Танјуг)