Експлодирао акваријум у Берлину, изашло милион литара воде и 1.500 риба :: Semberija INFO ::

 

Експлодирао акваријум у Берлину, изашло милион литара воде и 1.500 риба


Акваријум у Берлину, који је био дом за око 1.500 егзотичних риба, експлодирао је и, на главни пут у прометном округу Мите, избацио око милион литара воде и крхотина, саопштила је тамошња служба за хитне случајеве.
 
Око 100 припадника разних служби пожурило је на лице места, рекреативни комплекс у коме се налазе хотел „Радисон блу“, музеј, продавнице и ресторани, као и, како кажу у „Аквадому“, највећи самостојећи цилиндрични акваријум на свету.
 
„Поред невероватне штете у морским животињама, две особе су повређене од крхотина стакла“, објавила је берлинска полиција на Твитеру.

 
Портпарол берлинске ватрогасне бригаде рекао је да хитне службе нису могле да приступе приземљу зграде због рушевина. Додао је да су на лице места послати пси трагачи и спасиоци.
 
Према речима представника полиције, још није јасно шта је изазвало пуцање акваријума. Ни ватрогасци ни полиција нису коментарисали судбину која је задесила рибе и друге животиње које су биле у акваријуму.
 
Надлежни су замолили око 350 људи који су боравили у хотелу да спакују своје ствари и напусте зграду, рекао је портпарол ватрогасне службе.
 
Такође, за људе који напуштају хотел послати су аутобуси јер је температура у Берлину била око седам степени испод нуле.
 
Службе хитне помоћи затвориле су главни пут поред комплекса који води од Александерплаца ка Бранденбуршкој капији због велике количине воде која је излила из зграде.
 
Према наводима медија, материјална штета је огромна и тренутно је тешко рећи колико износи. Само изградња акваријума коштала је 12,8 милиона евра.

(РТС)